Pakatessani syksyllä puutaloa vuokralaisia varten nappasin mukaamme tänne Espanjaan kolme jouluun liittyvää juttua. Nämä:
Parta joulupukkileikkiä varten (punainen nuttu jäi kotiin), monen vuoden takainen avaamaton Punaisen ristin kuvajoulukalenteri sekä tuollaiset kestojoulukalenteri-pyykkipojat, joiden olemassaolosta en ollut edes tätä ennen tietoinen. Olen todennäköisesti vuonna X ostanut ne jostain joulunjälkeisalennusmyynnistä ja ajatellut, että ”hei näistä teen ensi vuodelle kalenterin”. Ja unohtanut saman tien.
Mutta nytpä nämä voisi ottaa ensimmäistä kertaa käyttöön!
Ideaa ei vielä ole on vielä hauduttelussa. Jotain narua pitäis saada, ja nämä sitten siihen… …jotenkin.
Mutta entä mitä näistä pyykkipojista sitten joulukuun päivinä löytyisi?
Saimme tänä(kin) vuonna Legolta sellaisen ihan mahtavan Lego Friends -joulukalenterin – viime vuoden kalenteri näkyy (leikeissä vielä heinäkuussa!) mm. Instassa täällä, ja viime vuoden osat otettiin tännekin mukaan. Ihan huippu! Ei mitään turhaa rikkoutuvaa krääsää, vaan kestävää leikittävää monelle vuodelle. Ja sitten on tosiaan tuo kuvakalenterikin (sen voi tosin säästää vaikka seuraavallekin vuodelle).
Eli ajattelin, että noiden kalentereiden lisäksi mitään pikkutavara/tarra/herkkukalenteria ei tarvita, mutta koska nämä pyykkipojat ovat kuitenkin aika kivat ja tuli nyt kannettua tännekin mukaan… Niin että onnistuisikohan näistä tehdä kokeiluksi sellainen ihan täysin aineeton joulukalenteri? Riittäisikö mielikuvitus 24 luukkuun?
Ajatukseni siis tällä hetkellä olisi, että tähän kalenteriin tulisi joka päivälle vaikka loruja, lauluja, tarinoita, leikkejä – ja todennäköisesti Joelin tekemiä piirroskuvia kaikille sellaisille päiville, jolloin ei muuten keksitä mitään :D Eli siis ihan täysin aineettomia ja kaupassakäyntivapaita juttuja; sellaisia, jotka voi toteuttaa kotoa löytyvillä kynillä, paperilla ym. Ja siis öö helposti mielellään, ilman pitkällisiä väkertelyjä.
Mutta mitä loruja? Mitä leikkejä?
Ei varmasti olla ainoita, jotka tällaista ovat toteuttamassa, joten… …ideat hei kollektiivisesti jakoon!
Ajattelin siis tällaista: vinkkaa tähän ihmeessä, jos sinulla on jokin kiva joulukalenteriin sopiva… …juttu :)
Laitamme joka päivä omaan kalenteriimme jotain – joko tähän (toivottavasti) tulevista vinkistä tai omista ideoistamme – ja postaan päivän kalenterikuvan Instaan tai joskus blogiinkin. Niistä ne ideat tavallaan siis menevät kaikille muillekin jakoon eteenpäin toteutettaviksi!
Miltäs kuulostaa? Eli tällainen vertaismielikuvitusvirtuaali-ideapajajoulukalenteri siis :)
Hehe ja mähän siis todellakin toivon, että teiltä löytyy ideoita! Muuten tulee mulle piiiiiiitkä kuukausi yrittää keksiä jotain… ”Tonttu… ööööh… osti poron… hellurei… tiptap ja hei!” No niin, ensimmäinen luukku täytetty – riimi ja kaikkea! :D
Ideat tervetulleita siis ja pliis! :)
(hei taas tuli riimi, mähän oon ihan tulessa!)
PS. Ei liity tähän, mutta vinkkkaan: Instassa kilpailu! Instassa kilpailu! Eli jos huomasit meidän mahtavan Ryhmä Hau -lelupaketin (täällä); sain oman pakettimme lisäksi niitä ihan samanlaisia nyt myös 3 kpl Instaan arvottaviksi! Pakettiin kuuluu se rekka (Hau Vaunu), jossa mukana myös Riku ja Rikun ajoneuvo, sekä lisäksi 2 kpl figuureja ja yksi pehmolelu. Ja osallistua voi 5.12. mennessä kommetoimassa ko. tän päivän Insta-kuvaan.
31
Karin
30.11.2016 at 17:47Aika samoja mulla on kuin muillakin. Vielä lapset on niin pieniä, etteivät ymmärrä, mutta josko esikoinen ensi vuonna…?
Alkuun aarrekartan vihjeet voi olla sellaisia, että aikuinen lukee vihjeen ääneen (esim. Siinä pää lepää kun on yö, vastaus tyyny) tai sitten kuvia, piirrettyjä tai valokuvia. Vihjeitä voi välillä olla montakin, jokainen vihje johtaa kohti palkintoa.
*
Mulla ajatus helpoista päivistä on tarra/tikkari/piparkakku tms., työläämpää keksittävää on tekeminen: uimahallikäynti, peuhupäivä (siis niitähän ihan järjestetään), joulumarkkinat, sirkus, metsäretki/eväsretki, luistelu, elokuvailta, kaveritapaaminen, kirjastokäynti, pulkkamäki, piirtäminen, askartelu, leipominen (piparit), lumihiutaleiden leikkely ikkunoihin, kahvilakäynti, ….