Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta
No nyt mä tiedän, miksi brunssilla syödään niin paljon erilaisia herkkuja!
Siksi, että kaikille on tullut niiden valmistamisen aikana jo niii-iiiin kova nälkä (aamupala skipattu, luonnollisesti), kun keittiöstä on pitkin aamupäivää tulvinut erilaisia hyviä tuoksuja. Ja kun brunssi sitten vihdoin on katettu pöytään, on suorastaan pakko syödä paljon ja kaikkea.
Tai ainakin meille kävi eilen just niin.
Sarjassamme ”mopo karkas” eli selvä merkki siitä, että lasten flunssailut on tältä erää voitettu ja Fuengirolan sadeviikko vaihtunut auringonpaisteeseen! Elämän voitto! Katetaan pöytä parvekkeelle!
Brunssi-idean taustalla oli tämä Santa Marialta ja Risentalta saatu herkkuainespaketti, joka tuli meille tänne jo reilu viikko sitten. Tästä eri bloggaajia haastettiin toteuttamaan ”New York -tyylinen brunssi”. Flunssan (ja sateen) takia paketin korkkaamista kuitenkin päätettiin lykätä. Parempia aikoja odotellessa. Ja eilen se sitten iski: nyt hei syödään näitä!
Kuvasta puuttuu vielä Risentan mustapavut & Santa Marian kookosmaito.
…ja niinpä Joelin ”lapset ovat terveitä ja aurinko paistaa” -brunssilla tarjolla eilen oli:
- fetasalaatti, jossa granaattiomenaa ja auringonkukansiemeniä
- tacoveneet mustapapu-chilillä ja juustokuorrutuksella
- minitortillat – täytteenä persimon-guacamolea sekä kvinoa-chiansiemen-seesaminsiemen-linssi-pöperöä (kasvisversio) ja lihaversiossa lisänä porsaanfileetä suikaloituna
- smoothie (persimon, banaani, vanilja, kardemumma, sesaminsiemen, maitoa, jäitä)
- pikkukakkusia granola-keksimurska-inkivääri-mantelijauhopohjalla sekä kookosjuustokakkutäytteellä; päällä granaattiomenaa
- lettuja, joissa osa jauhoista riisijauhoja; niiden kanssa kermavaahtoa ja mustikoita
- kardemummakahvia
Nam!
”MIKSI me ei tehdä tällaista useammin”, minä huokailin.
”Koska mä kokkasin näitä monta tuntia”, Joel vastasi.
Hahaa, no oli se silti joka kokkausminuutin arvoista! Paras brunssi pitk… …okei ehkä ikinä? Ravintoloiden brunssipöydät kun usein (edelleen!) ovat kasvissyöjälle vähän ”vajaita” ja ehkäpä sen takia olen päätynyt vähän välttelemään ravintolabrunsseja. Mutta tää meidän kotibrunssikeittiön kokkipa osasi ottaa just mun makumieltymykset huomioon :)
Oikeastaan näistä kaikki oli herkkua, mutta lemppareitani olivat nämä – ja rutkasti salsaa laitoin näihin myös.
Guacamoleen Joel laittoi pari täydellisenmehevää avokadoa, Santa Marian guacamole-mausteainekset sekä (mulle) yllärinä myös persimonia. Sopi mukaan tosi hyvin!
Tacoveneet jäivät brunssikattauksessa omalta osaltani vähän noiden minitortillojen varjoon (koska hotkin nälkääni ensin ne tortillat) – mutta viimeiset kaksi söin illalla lämmitettyinä (salsan ja guacamolen kanssa nekin). Veneistä oli kiva napsaista sormin irti paloja ja dippailla salsassa ja guacamolessa.
Vinkkinä muuten, että tacoveneen pohja uunituoreena helposti pettää; eka hajonnut vene syötiin suoraan pellitä lusikalla – joo ei kovin esteettistä, mutta maku oli sama, ha.
Uuniin menossa.
Pikkukakkusten taikinan Joel teki siis Risentan granolasta ja mantelijauhoista, keksimurskasta, inkivääristä (ja runsaasta voista) leivosvuokaan…
…ja sisälle siis juustokakkuainekset kookosmaitoa käyttäen. Koska mä en tykkää kovin paljon sellaisesta ihan megamakeasta, Joel laittoi mukaan tavallista vähemmän sokeria – ja granaattiomenat antoivat tuossa päällä vähän ”munmakuista” kirpsakkuutta.
Salaatti oli mun vakilemppari-fetasalaattia, mutta mukana siis granaattiomenaa (täällä on käsittääkseni sen satokausi), ja päällä vielä ripoteltuna auringonkukansiemeniä.
…ja koska jälkiruokaahan tää kaikki vielä kaipaa (haha), niin sitten vielä lettuja (kuulemma Risentan riisijauhojen lisäys teki letuista rapsakoita) ja kardemummakahvia.
Hmm. Ois pitänyt ehkä laittaa tähän ”älä lue nälkäisenä” -varoitus :D
*******
Iso osa tämän brunssin aineksista tuli siis meille tuotepaketissa – ja Santa Marian ja Risentan tuotepaketti (arvo 30e) arvottakoon täten myös kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken!
Kysymys siis kuuluu: millaisia brunssiherkkuja tekisit näistä tuotteista?
Osallistumisaika on 14.12. asti, ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.
Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta
10
Maria87
30.11.2016 at 14:52Meillä on kaveribrunssiin kuulunut perinteisesti vähän erilaiset eväät (pekoni, munaakokkeli, croisantit ja patongit, hedelmiä ja salaattia ym.), joten olisi ihan mahtavaa päästä kokeilemaan brunssia hieman erilaiseen tyyliin! Kokeiluun lähtisi osa Joelin resepteistä ja erilaisia oman maun mukaisia quesadilloja ainakin 😛
Sha
30.11.2016 at 15:19Vaikka söin hetki sitten niin silti valuu kuola suupielestä :p Tekisin ite kans kaikkea mahdollista et sit kun pääsee syömään niin nautinto ois maksimaalinen, heh.
MR
30.11.2016 at 15:19Hmm.. Valinnanvaikeus iskee! Tekisin ainakin minitortilloja, jonkun herkkusmoothien ja ehkäpä suolaisen piirakan!
HannaLiisa
30.11.2016 at 15:21tortillat meiän perheen herkku ruoka ei oo tosin vielä kokeiltu brunssina :) -Hansu
Anna
30.11.2016 at 15:26Varmaan aika pitkälle matkisin teidän brunssia :D niin hyvältä kuulostaa!
Mari
30.11.2016 at 16:07Pitäisin överit lettukestit!
Hukkakukka
30.11.2016 at 16:51Samanlaista varmasti yrittäisin väsätä, eli brunssia. Erityisesti letut ja kakkuset näyttivät mahtavilta!
Marie
30.11.2016 at 17:35Vaude! Juusto meetwurstitäytetyt quesadillat, lettuja teidän vihjeen mukaan, granolaa mustikoilla ja luonnonjugurtilla ja jos noita veneitä vielä kasvistäytteellä. Siihen joku hyvä kahvi päälle. Olennaisena meidän pöydästä jäisi puuttumaan tuo auringon lämpö….. 😊
Marika
30.11.2016 at 19:48Nam, mä haluisin ehdottomasti kokeilla riisijauholettuja. Tortillat on meidän perheen suosiossa niin niitä ainakin.
Nellis
30.11.2016 at 19:52Varmaan matkisin sua ja tekisin samanlaisia ;) Tuli nälkä! Mukaan kivaan arvontaan.
ReK
30.11.2016 at 20:45Mun mielikuvitus riittäisi tasan tuohon teidän tekemään settiin :D Siinä ois jo paljon mulle erilaisia juttuja kuten persimonit ja pavut.. Näytti kyllä herkulliselta, slurps!
Annnn
30.11.2016 at 20:56IHANA brunssi!!<3
Laura
30.11.2016 at 21:13Herkut mistä kerroit kuulosti hyvälle. Voisin siis matkia näitä. Meillä ehkä syötäis kyllä vasta päivällis -iltapalaksi
Jenni M.
30.11.2016 at 21:33Siemenet ja jauhot menis varmaankin itse tehtyyn näkkäriin. Granola luonnonjugurtin ja marjojen kera. Guacamole tacoihin teidän tyyliin.
Anne K
30.11.2016 at 22:01Siemenistä ja jauhoista voisin tehdä sämpylöitä, lettuja ja granolaa tarjoaisin jugurtin kanssa. Mantejauhoista tekisin macaronseja ja omenakakkua. Guacamolea käyttäisin tacojen ja tortillojen kanssa.
Taru
30.11.2016 at 22:20Tortilloista jotain ihania minipitsoja ja tacoihin laittaisin jonkun kiva nyhtistäytteen. Granolaa haluaisin myös maistaa.
Hanna
30.11.2016 at 22:49Viikko Kanarialla buffetista nauttien on tehnyt tehtävänsä – ei pysty edes ajattelemaan ruokaa 😁 jahka tästä ähkystä selvitään niin noita taco veneitä olisi kiva kokeilla.
Päivi
1.12.2016 at 10:05Mä en tekis mitään. :D Luovuttaisin päätäntävallan ja ideat ihan suosiolla miehelleni. Ja nauttisin täysin siemauksin lopputuloksesta. :D
krista
1.12.2016 at 11:25Jesh, sama tekniikka kuin mulla :D
Riikka
1.12.2016 at 10:31Luultavasti arastellen tulisi seurattu aika paljon näitä Joelin ohjeita, varsinkin nuo pikkukakkuset kiinnostaa kovasti ja mietinkin jo että pitäisikö tupari-synttäreiden suunniteltu megasuklaajuustokakkuhässäkkä SITTENKIN vaihtaa tuollaisiin… :D
Emmi
1.12.2016 at 12:35Ottaisin mielelläni joelin kokkaamaan nyös meille ihanan ja erilaisen brunssin kun mitä tod.näk itse tehtäisiin :D ja tuo kardemumma kahvi! AH! Sitä paljon!!! Voitko kertoa ohjeen millä (ilmeisesti) Joel sen tekee ;) herkullista!