Paranemisbrunssi parvekkeella

Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta

No nyt mä tiedän, miksi brunssilla syödään niin paljon erilaisia herkkuja!


Siksi, että kaikille on tullut niiden valmistamisen aikana jo niii-iiiin kova nälkä (aamupala skipattu, luonnollisesti), kun keittiöstä on pitkin aamupäivää tulvinut erilaisia hyviä tuoksuja. Ja kun brunssi sitten vihdoin on katettu pöytään, on suorastaan pakko syödä paljon ja kaikkea.

santa-maria-risenta-brunssi-2

Tai ainakin meille kävi eilen just niin.

Sarjassamme ”mopo karkas” eli selvä merkki siitä, että lasten flunssailut on tältä erää voitettu ja Fuengirolan sadeviikko vaihtunut auringonpaisteeseen! Elämän voitto! Katetaan pöytä parvekkeelle!

Brunssi-idean taustalla oli tämä Santa Marialta ja Risentalta saatu herkkuainespaketti, joka tuli meille tänne jo reilu viikko sitten. Tästä eri bloggaajia haastettiin toteuttamaan ”New York -tyylinen brunssi”. Flunssan (ja sateen) takia paketin korkkaamista kuitenkin päätettiin lykätä. Parempia aikoja odotellessa. Ja eilen se sitten iski: nyt hei syödään näitä!

santa-maria-risenta-kaikki-tuotteet

Kuvasta puuttuu vielä Risentan mustapavut & Santa Marian kookosmaito.

…ja niinpä Joelin ”lapset ovat terveitä ja aurinko paistaa” -brunssilla tarjolla eilen oli:

  • fetasalaatti, jossa granaattiomenaa ja auringonkukansiemeniä
  • tacoveneet mustapapu-chilillä ja juustokuorrutuksella
  • minitortillat – täytteenä persimon-guacamolea sekä kvinoa-chiansiemen-seesaminsiemen-linssi-pöperöä (kasvisversio) ja lihaversiossa lisänä porsaanfileetä suikaloituna
  • smoothie (persimon, banaani, vanilja, kardemumma, sesaminsiemen, maitoa, jäitä)
  • pikkukakkusia granola-keksimurska-inkivääri-mantelijauhopohjalla sekä kookosjuustokakkutäytteellä; päällä granaattiomenaa
  • lettuja, joissa osa jauhoista riisijauhoja; niiden kanssa kermavaahtoa ja mustikoita
  • kardemummakahvia

Nam!

”MIKSI me ei tehdä tällaista useammin”, minä huokailin.
”Koska mä kokkasin näitä monta tuntia”, Joel vastasi.

Hahaa, no oli se silti joka kokkausminuutin arvoista! Paras brunssi pitk… …okei ehkä ikinä? Ravintoloiden brunssipöydät kun usein (edelleen!) ovat kasvissyöjälle vähän ”vajaita” ja ehkäpä sen takia olen päätynyt vähän välttelemään ravintolabrunsseja. Mutta tää meidän kotibrunssikeittiön kokkipa osasi ottaa just mun makumieltymykset huomioon :)

Oikeastaan näistä kaikki oli herkkua, mutta lemppareitani olivat nämä – ja rutkasti salsaa laitoin näihin myös.

kasvis-wrap

Guacamoleen Joel laittoi pari täydellisenmehevää avokadoa, Santa Marian guacamole-mausteainekset sekä (mulle) yllärinä myös persimonia. Sopi mukaan tosi hyvin!

guacamole-santa-maria

Tacoveneet jäivät brunssikattauksessa omalta osaltani vähän noiden minitortillojen varjoon (koska hotkin nälkääni ensin ne tortillat) – mutta viimeiset kaksi söin illalla lämmitettyinä (salsan ja guacamolen kanssa nekin). Veneistä oli kiva napsaista sormin irti paloja ja dippailla salsassa ja guacamolessa.

Vinkkinä muuten, että tacoveneen pohja uunituoreena helposti pettää; eka hajonnut vene syötiin suoraan pellitä lusikalla – joo ei kovin esteettistä, mutta maku oli sama, ha.

tacoveneet-uuniin

Uuniin menossa.

Pikkukakkusten taikinan Joel teki siis Risentan granolasta ja mantelijauhoista, keksimurskasta, inkivääristä (ja runsaasta voista) leivosvuokaan…

jalkiruoka-pohja

…ja sisälle siis juustokakkuainekset kookosmaitoa käyttäen. Koska mä en tykkää kovin paljon sellaisesta ihan megamakeasta, Joel laittoi mukaan tavallista vähemmän sokeria – ja granaattiomenat antoivat tuossa päällä vähän ”munmakuista” kirpsakkuutta.

jalkiruoat

Salaatti oli mun vakilemppari-fetasalaattia, mutta mukana siis granaattiomenaa (täällä on käsittääkseni sen satokausi), ja päällä vielä ripoteltuna auringonkukansiemeniä.

salaatti

…ja koska jälkiruokaahan tää kaikki vielä kaipaa (haha), niin sitten vielä lettuja (kuulemma Risentan riisijauhojen lisäys teki letuista rapsakoita) ja kardemummakahvia.

letut

Hmm. Ois pitänyt ehkä laittaa tähän ”älä lue nälkäisenä” -varoitus :D

*******

Iso osa tämän brunssin aineksista tuli siis meille tuotepaketissa – ja Santa Marian ja Risentan tuotepaketti (arvo 30e) arvottakoon täten myös kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken!

Kysymys siis kuuluu: millaisia brunssiherkkuja tekisit näistä tuotteista?

Osallistumisaika on 14.12. asti, ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.

lifie-logo-rgb

Yhteistyössä: Santa Maria ja Risenta

10

You Might Also Like

  • KirsiH
    1.12.2016 at 19:44

    Hyvältä näyttää, ei olisi todellakaan pitänyt lukea nälkäisenä :)! Vastaavia herkkuja mekin näistä väännettäisiin, täytteenä kuitenkin tortilloissa kana tai jauheliha.

  • Marsu
    1.12.2016 at 20:54

    Oi oi! Teidän brunssi kuulostaa ihanalta! Me kans vege (kalaa välillä) ja brunssin sisältönä yleensä porkkanahummusta, tuoretta leipää, juustoja, hedelmiä, vihersmoothie yms yms… nälkä!

  • SannaS
    1.12.2016 at 22:42

    Ehdottomasti kopsaisin kyllä eidän brunssista vinkkejä, sen verran hyvältä kaikki näytti!

  • miida
    2.12.2016 at 09:03

    Quesadilloja tekisi mieli pitkästä aikaa ja noita lettuja olisi ihana päästä kokeilemaan :)

  • PikkuKirppunen
    3.12.2016 at 11:07

    Mulla menis aikansa eka tutustua aineksiin, enkä osaa äkiksiään sanpa, mitä siitäkin sit tulis. Mut mustapaputacoja ainakin, ja tuota persimonia piä ehottomasti kokeilla joskus guacamoleen!

  • Jodelie
    4.12.2016 at 15:09

    Jotain gluteenittomia näkkäreitä siemenistä! Puoliso etenkin on tacojen ystävä, eikä olla hoksattukaan, että tacojahan voisi syödä brunssillakin! Itse taas rakastan guacamolea… <3

  • Wewwaton
    5.12.2016 at 15:21

    Uuh. Saako kopioida vaan kaiken? Mikä oman elämänsä mastechef se Joel oikein on? Miten se voi keksiä ihan tuosta vaan tällaista. Jos voittaa niin saako siinä sitten Joelin (#ilmanpaitaa) mukaan kokkaamaan nämä? Kun voi itse vaan istua vieressä ihastelemassa ;P

    Mutta siis nälkä. *Slurps* ja *nam*

    • krista
      5.12.2016 at 15:29

      Ahhhhahaha seuraavaan vastaavaan kilpailuun voiskin sitten laittaa lisäpalkinnoksi myös ton kokin lainaan :D Joo, se on kyllä hyvä keksimään, se on vaan jotenkin sisäsyntyistä sillä – jotenkin se tietää (maistamatta), mikä maku sopii hyvin minkäkin kanssa yhteen. Taito sekin!

  • Henni
    9.12.2016 at 18:30

    Mukana, niin hyvännäköisiä 😍

  • Mariia
    10.12.2016 at 01:48

    Oi! Aivan ihania herkkuja teillä siellä!
    Taidanpa ottaa brunssin useemminkin meillö käyttöön! :)

  • 1 2 3