Shoppailemassa Cittarissa – ja 50 euron lahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

Väitän, että koko tämän reilun viiden vuoden lapsiperhemeininkiajan olen onnistunut pysymään suht immuunina lastenvaatehulluudelle. En ole koskaan seonnut kalliisiin lastenvaatemerkkeihin enkä kytännyt yökausia uusia droppeja (mitä ikinä ovatkaan). Tai käyttänyt viikon ruokakauppalaskun summaa saadakseni just senhetken kuumimman trenditrikoopipon.


Lasten ulkovaatteissa suosin hyviä teknisiä- ja käyttöominaisuuksia (ja niistä olen valmis maksamaankin), ja sisävaatteissa puolestaan tykkäämme kivoista värikkäistä sekä ”lapsekkaista” ja joustavista vaatteista, joita lapset saavat valita ja yhdistellä ihan oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava keikkua, tanssia, kiipeillä ja… olla lapsi. Sisävaatteet ostamme yleensä Facebookin kirppiksiltä, perusketjuliikkeistä sekä ruokakauppareissujen yhteydessä marketeista.

K-Citymarketin mywear-mallisto ei ollut minulle entuudestaan tuttu ennen tätä kaupallista blogiyhteistyötä – tästä meidän kolkilta kun muihin kauppoihin on lyhyempi matka ja se usein ratkaisee. Mutta kun meidät kutsuttiin K-Citymarketiin tutustumaan syksyn mywear-malliston lastenvaatteisiin, otimme kutsun mielellämme vastaan.

Haluan nimittäin olla (kaikkien perheblogiskenen lastenmerkkivaatehifistelijäbloggaajien rinnalla) just se bloggaaja, joka sanoo ylpeästi ääneen, että marketeista on tosi hyvä ostaa lastenvaatteita: ne ovat usein nättejä, käytännöllisiä ja edullisia. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, millaisia vaatteita Cittarissa on nykyään tarjolla! Kuusamossahan K-Citymarket (silloin aikoinaan nimeltään Koillis-City) oli the paikka ostaa vaatteita – enkä vieläkään suostu yhtään häpeämään markettivaatteita itsellänikään!

Ja olihan siellä Cittarissa vaikka ja mitä! Sillä aikaa, kun Joel teki perjantai-iltana perheen viikko-ostokset Jumbon K-Citymarketin ruokapuolella, me tyttöjen kanssa sekoilimm… shoppailimme kasan kivoja ja värikkäitä vaatteita syksyn päiväkotikäyttöön. Meidän arkeen sopivaa perusvaatetta: mywearin leggareita ja paitoja, sekä lämpöisemmät college-takit ja pöksyt. Kenkien alesta löysimme myös tosi-tosi hyvät kangastossut superpehmeällä, ohuella ja joustavalla pohjalla.

”Me käytiin TOSI ISOSSA ja hienossa kaupassa ostamassa kaikki nämä vaatteet”, Silva esitteli innoissaan ystävälleen pari päivää myöhemmin leikkipuistossa.

”Juu-u, Citymarketissa”, minä täydensin.

Sekä lasten että aikuisten suosikeiksi nousivat tuollaiset vähän paksumpaa kangasta (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) olevat leggarit, jotka ovat ihan superhyvät päivähoitoon: näin kuivalla ja lämpimällä säällä ne menevät hyvin hoidossakin ulkona, ja talvella sisäkäyttöön ne ovat myös paksummat kuin ihan tavalliset leggarit.

Tyttöjen mielestä olennaista oli se, että niissä on lahkeissa rusetit.

Markettien vaatevalikoimiin liittyen haluan myös jakaa yhden ehdottoman vinkin: aletangot. Oikeastaan ihan jokaisella markettikäynnillä (jos ei ole ihan älytön kiire) silmäilen aina läpi lastenvaatteiden aletangot ja bongailen varsinkin tulevien kokojen vaatteita. Esimerkiksi juuri nyt siellä Jumbon Cittarissa oli tosiaan noita lasten kenkiä tosi edullisesti – ja ihan koulukäytöönkin sopivia nättejä tennareita (kympillä), suosittelen!

K-Citymarket muuten noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita. Mywear-tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja tuotteet on valmistettu tehtaissa, joissa on tehty sosiaalisen vastuun auditointi.

Sain myös blogiin arvottavaksi 50 euron lahjakortin K-Citymarketiin – arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla tähän kysymykseen: mitä asioita sinä arvostat lasten vaatteiden ja kenkien hankinnassa?

Osallistua voi to 10.8. klo 16 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

 

PS. Kaikki omat farkkuni (=kahdet) ovat olleet pidemmän aikaa täysin risat: viimeksi täällä käydessään äitini ystävällisesti paikkaili (oli jopa ottanut paikkakangasta valmiiksi mukaan) niiden haarukset. Oh, kiitos! Siitäpä sain sitten taas käyttökelpoisia kokoonkursittuja farkkuja pitkäksi aikaa! Mutta tuossa samalla Cittari-käynnillä pyörähdin nyt myös naisten osastolla ja bongasin tuon saman mywearin farkkuhyllyn. Hmm. Mitäs jos kokeilisin…?

Tummat farkut…

…ja mustat jegginsit:

JEA!!!

Ihan super-super-hyvännäköiset  (kröhöm mun mielestä siis) perusstrechypantsit ja ihanat päällä – eikä tarvinnut lähteä farkkukauppaan hikoilemaan. Nyt sitten omistan myös kahdet ehjät farkut! (joista jälkimmäiset siis jegginsit) Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ja sitten taas paikataan.

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

24

You Might Also Like

  • MarjaH
    3.8.2017 at 09:44

    Meillä on L:llä samat kangastossut pinkkinä :)
    .
    Lasten vaatteiden hankinnassa pidän tärkeimpänä kierrätystä, harvoin tulee ostettua uutta. Kengät on vaikeampia, mutta joustava pohja on tärkeä. Usein nekin tulee ostettua käytettynä.

    • krista
      3.8.2017 at 14:03

      Noi oli kyllä löytö! Meidän tytöt kans ois valinneet pinkit, mutta niissä ei ollut enää kummallekaan kokoja – mutta onneksi sinisistä löytyi ja ne kelpasivat :)

  • Sorja
    3.8.2017 at 09:44

    Kyllähän se mukavuus on tärkeintä. Kaunis ulkonäkö ei merkkaa mitään jos vaate jää kokonaan käyttämättä kun siinä ei pysty vaikkapa juoksemaan. Kengissä voi olla ”teknisyyttä” tai ei mutta niidenkin pitää olla hyvät jalkaan ja sopia liikkumiseen.

    • krista
      3.8.2017 at 14:07

      Käyttämätön vaate kyllä harmittaa. Meillä on huomattu, että käyttämättömäksi ovat jääneet lapsilla sellaiset ”kauluspaitakangasta” (eli joustamatonta kangasta) olevat vaatteet. Vaikka kuinka olisi ollut nättejä – onneksi kirppisostoja – niin jotenkin sitä vaan valitsee aina sellaisen joustavan trikookangasvaatteen, vain joissain kesämekoissa on joustamatonta kangasta. Moni tuollaistakin kangasta tietty lapsilla käyttää ja sekin voi varmasti olla mukava päällä (esim. kevyt puuvilla kesällä), mutta jotenkin ollaan huomattu olevamme ”trikooihmisiä” :)

  • Mari T.
    3.8.2017 at 09:44

    Ykkösjuttu on tietysti kestävyys! Meillä pojat ei ole enää siinä iässä että housunpolvet on kovilla, mutta aiemmin oli hieman ärsyttävää jos tyyliin kahden käyttökerran jälkeen polvet paistaa housuista läpi. Ja koska lapsilla on niin pieni ikäero, oli hyvä että vaatteita sai myös aika paljon käytettyä molemmilla.
    Sitä harmittelin lasten ollessa pienempiä että pojille oli tosi paljon vähemmän kivoja vaatteita. Vaatteet oli aika pitkälle tummasävyisiä ja rumilla printeillä. Tyttöjen vaatteita taas sai kaikissa mahdollisissa väreissä ja kivoilla kuoseilla. Satuitko kiinnittämään huomiota poikien vaatteisiin, joko niihin oli saatu vähän lisää väriä mustan ja harmaan lisäksi? :)

    • krista
      3.8.2017 at 22:19

      Joo monipuolisempaa värivalikoimaa mäkin kroonisesti toivon oikeastaan vähän jokaiselle vaatevalikoimalle – se pinkki = tytöille -ajattelu myös elää vahvana. Tuolla olin ihan iloinen, että siellä oli myös esim. noita sinisiä ja silti sydämiä/rusetteja, jotka tuollaiseen 5-vuotaan makuun vetosivat ja Silva itse asiassa ihan ensimmäiseksi valitsi itselleen käyttöön tuon neljännessä kuvassa näkyvän sininen sydänpaita – siniset sydänleggarit – siniset tennarit -setin. Mutta hitsi täytyy myöntää, että poikien puolelle ei tullut niin kovasti katsottua… Ainakin tuota tummaa sinistä oli ja tumman raitapaidan muistan, sekä muutamia lyhythihaisia vihreitä paitoja, joita Seelalle ensin katseltiin.

  • Jenni M.
    3.8.2017 at 09:48

    Kyllä aikalailla hinta (edullisuus) edellä mennään ja kirpparilta ostetaan suurin osa lasten vaatteista. Suosin lapsilla vaatteita, jotka tuntuu mukavalta päällä ja mielellään kestää rymyämistä. Aina ei tarvitse olla edes priimaa, kun ovat kuitenkin hetkessä käytetyn näköisiä.

    • krista
      3.8.2017 at 22:24

      Sama! Ja ainakaan meillä (3- ja 5-vuotiaat) lapset eivät tee vielä minkäänlaista eroa siinä, onko vaate ostettu kaupasta vai kirppisryhmästä: se on ”uusi”, kun se on meille uusi, vaikka se on ostettukin käytettynä.

  • keel
    3.8.2017 at 09:55

    Mäkin saan/ostan paljon käytettynä ja ihan perus halpis vaateketjuilta pääosin. Tärkeintä että vaatteet on sellaiset missä lapsen on juurikin helppo olla ja touhuta. Plussaa sit tietty jos on vielä kivan näkönen. Mä jotenkin vähän ärsyynnyn jopa sellasesta ”merkkihullutuksesta”.. esim just eilen kirppiksellä katoin kun oli lasten talvitakki myynnissä, niin hintalapussa luki: melkein kun pop:in mut h&m:n. Siis whaaaat….??

    • krista
      3.8.2017 at 22:25

      Haha, aikamoinen myyntiargumentti :D En tajuaa joo minäkään – ehkä se oli raidallinen? Hei nämäkin raidalliset paidat on melkein kuin Popia mut Cittari :D

  • Tiivi
    3.8.2017 at 09:55

    Kestävyyttä. Minulla on kaksi lasta noin vuoden ikäerolla. Olisi kiva, jos vaatteet kestäisivät edes kahden lapsella. Esim. Lenkkareita joutuu ostamaan useimmat kaudessa, kun eivät ainakaan meidän lasten käytössä eivät pysy ehjänä.

  • Tepa
    3.8.2017 at 10:06

    Kolme vuotiaan vaatetuksessa tärkeintä on mukavuus ja käytännöllisyys. Vaatteissa pitää pystyä leikkimään ja touhuamaan rennosti. Ostan susävaatteet joko kirpparilta tai marketista. Merkkivaatteita en harrasta. Olen huomannut, että markettivaatteet ovat kulutusta kestäviä ja niissä on lapsen helppo liikkua. Tosin en aina tykkää niiden väreistä ja kuvista, mutta lapsi tykkää monsteriautoista ja työkoneista, joten menköön.
    Ulkovaatteisiin panostan ja ostan aina Reimaa, se on osoittautunut parhaaksi meille.

  • tiuhtiainen
    3.8.2017 at 10:08

    Tärkeintä meille lastenvaatteissa on ollut hinta-laatusuhde ja melkein 4vuotiaan vaatteissa nyt kestävyys sekä tietenkin värit :) merkkivaatteisiin en ole vauva-aikanakaan hirveästi sortunut vaikka ne niska-selkäpaskat olisi varmasti olleet kivat siinä kalliissa merkki kietasubodyssakin :D Arvostan kestävyyttä ja hyvää pitoa ulkovaatteissa säällä kuin säällä. Hyvästä laadusta olen valmis maksamaan mm. ulkovaatteissa ja kengissä mutta muuten neiti saa itse aika hyvin päättää lähteekö mukaan kissa vai Frozen paita :D

  • Nellisi
    3.8.2017 at 10:09

    Täytyy myöntää, että tällä hetkellä tulee ostettua vaatteita, jotka on mun mielestä ihania, söpöjä tai hienoja. Ikinä en kuitenkaan osta sellaista, joka ei olisi myös käytännöllistä. Aika hyvin on oppinut siihen millaiset vaatteet jää helposti käyttämättä ja nyt osaa haalia niitä, joita oikeasti pidetään.

    Halvalla ei aina saa hyvää, mutta olenpa huomannut myös sen, ettei se kalliimpikaan aina kestä. Käytän paljon kirppareita ja iso osa vaatteista tulee facen kirppareilta tai ihan peruskirppareilta. En ikinä raaskisi maksaa jostain paidasta esim. 40e tai enemmän. Enhän ikinä uskaltais antaa lapsen tehdä mitään se päällä. Tietty joskus harmittaa, että se meille uusi vaate menee johonkin lähtemättömään likaan, mutta käyttöönhän ne vaatteet on kuitenkin tarkoitettu.

    Vastasinkohan mää kysymykseen nyt ollenkaan? :D Arvostan käytännöllisyyden ohella siis sitä, että vaatteet ovat kivoja myös ulkomuodollisesti ja nyt syksyllä kolme vuotta täyttävä saa yhä enemmän vaikuttaa mitä haluaa päälleen laittaa. Kengät on vaikeita, mutta usein parhaat löytyy juuri marketeista yms. Joustavuus on tärkeää! Meiltä löytyy juurikin samat kangaskengät kuin teidän tytöiltä. ;) Ihastuin kans tosissaan niiden superjoustavaan pohjaan! :)

    • krista
      3.8.2017 at 22:32

      Mä jäin ihan miettimään, että mistäköhän mä oisin maksanut yli 40 euroa. Mulla tulee mieleen vain talvi/välikausiulkovaatteet ja -kengät ja jotkut villakerrastot (koko settinä eli housut ja paita). En usko, että yhdestäkään sisävaatteesta oisin maksanut tuota määrää. Tuo on kipuraja omistakin vaatteista, senhintainen aikuisten sisäpaitakin taitaisi jäädä ostamatta :D

  • Anni
    3.8.2017 at 10:17

    Kierrätys, käyttömukavuus ja kestävyys. Ja kivat värit! :)

  • PikkuKirppunen
    3.8.2017 at 10:24

    Mä en varmaan voi osallistua arvontaan kun en osaa sanoa lastenvaatteista mitään kokemuspohjalta (mulla ei oo muksuja). Mut ihan pakko kommentoida tota marketista vaatteiden hankkimista; mä löysin kesällä ihanan mekon Cittarista, ja aina ku se on ollu mulla päällä oon saanu kehuja kuin kiva se on – ja hämmästyneitä katseita ku oon todennu kyselijöille, et kolmellakympilla Cittarista :D
    (… Ja ite asiassa nytkin mulla on päällä Cittarin mekko, viime kesänä hankittu ja paljon pidetty, eikä mikskä oo menny pesuista huolimatta – onneksi!)

    • krista
      3.8.2017 at 22:34

      joo mulla on kans markettivaatteita, joita on just ihan erikseen kehuttu ja kysytty, että mistä ostettu. Mun mielestä on tosi hauska sanoa silloin ostopaikka. Mä luulen, että ennakkokäsitykset noista on monelle erit kuin mikä se todellisuus oikeasti nykyään on :)

    • krista
      3.8.2017 at 22:35

      …ja arvontaan voi osallistua silti: lahjakortti on yleinen 50 euroa eli voi sillä ostaa aikuisten vaatteitakin, vaikka taas jonkun kivan mekon :)

    • SS
      7.8.2017 at 08:04

      Sama täällä! Juuri sain kehuja citymarketin maximekosta, alennuksesta ostettu 12 eurolla!
      Oon muutenkin sitä mieltä, että ”markettivaatteet” ovat nykyään ihan yhtä hyviä kuin muualtakin ostetut. Tai no onhan vaikka Prismassa samoja merkkejä kuin Sokoksella, mielikuva ostospaikkana on vain erilainen :)

      Itsellä ei lapsia ole, mutta eiköhän samat periaatteet koske omien vaatteiden ostossa. Arvostan erityisesti istuvuutta, mikään ei ole kamalampaa kuin vaatteet, jotka ei tunnu mukavilta päällä! terv. tunika+trikoot ympäri vuoden -tyyppi :p

  • vikkola
    3.8.2017 at 10:31

    Kestävyys, kotimaisuus, mukavuus, ja kiva jos vaatteessa on mukana joku pikku extrajuttu (kuva, nappi, rusetti, jne),jolla erottuu muista tavallisista vaatteista. Meillä vaatteet ja kengät kierrätetään kavereiden lapsille, joten mukava jos värit, napit ja saumat pysyvät hyvässä kunnossa kovasta käytöstä huolimatta.
    .
    Itsekin tykkään markettien alelaareista! Niissä tekee välillä tosi hyviä löytöjä.

  • Emilia
    3.8.2017 at 10:34

    Mä arvostan kestävyyttä, oli se sit leggarit tai tekninen vk-asu (tietty mukavuutta, käytettävyyttä ja kauneutta myös!). Mulla on vähän kaksijakoinen kokemus markettivaatteista (anoppi tuo niitä kun bongailee edullisesti, me itse käydään harvemmin Prisma/Cittari-akselilla, ostan enempi netistä ja sit oon ostellut trendikkäästi Lidlistä ;)). Mutta siis se kaksijakoisuus johtuu siitä, että sisävaatteet näyttää kivoilta, mutta ne yleensä menee parissa pesussa nukkaisiksi, venähtää tms (yleensä tarkoittaa tässä, että näin käy useammin kuin ei, helmiäkin joukossa on). Ja se mua harmittaa ihan erityisesti, siis että on kivan näköinen vaate josta lapsi tykkää ja sit se näyttää ihan karsealta esim. nukkaantumisen vuoksi. Ja tämä ei ole sinällään markettivaatteiden ongelma, tätä samaa löytyy myös trendimarkeista ja myös ihanista suomessa suunnitelluista kankaista myös (meillä on esim. tosi kivat ja lapsen tykkäämät Mainion leggarit jotka on kolmen pesun jälkeen ei niin kivan näköiset :(…sit taas Mainiolta on tosi hyvässä kunnossa säilynyt collegetakki, että otapa näistä selvää). Mun luottomerkki trikoisissa/collegevaatteissa onkin Nosh (ostan sieltä vaatteita itselle ja lapselle ja ompelen paljon heidän kankaistaan). Ei Noshillakaan kaikki ole priimaa kestävyyden osalta, mutta pääosin on. Katselin nimittäin just pyykkinarulla yli 2 vuotta käytössä olleita leggareita (itse ommellut) Noshin trikoosta ja niiden kunto on (polvien kulumaa ja kaatumisen aiheuttamia paikattuja reikiä lukuunottamatta) edelleen todella hyvä (ei haalistumaa, ei nyppyjä), kontrasti vieressä olleisiin Mainion leggareihin ole huima (ja nää yli 2 vuotta käytössä olleet leggarit on siis todellakin olleet lempparit ja kun 104cm kokoiset leggarit nyt on ehkä vähän naftit 115cm tytölle, niin nää on nyt viimeisimmän kesän olleet ne rymyleggarit puistossa ja pk:n pihalla).

    Pitkä paatos, mutta tosiaan arvostan suunnattomasti, jos vaatteet kestää lapsen käytössä (on meillä muitakin kestovaatteita, esim. kirpparilta femmalla ostettu Aarrekid-huppari sai uudet resorit vanhojen likaisten tilalle mun toimesta ja on ollut lapsella kaksi vuotta käytössä). Nyt lähtee kiertoon meiltä ei ei ole kyllä yhtään kärsinyt kahden vuoden tehokäytöstä, vaan on valmiina uusiin seikkailuihin (vähintään kolmannelle lapselle siis). Eli jos voisin luottaa että Cittarin vaatteet kestävät pesua ja pitoa tähän tyyliin, niin voisin ostaa itsekin (vaan so far en ole kokenut laatua tarpeeksi konsistentiksi).

    • krista
      3.8.2017 at 22:39

      Aijaijai se on kyllä ärsyttävää, jos kiva vaate menee nopeasti pilalle. Heh ja vielä enemmän tietysti kalliin vaatteen osalta, mutta kyllä se silti ärsyttää. Mä oon kokenut ton saman, että harmi kyllä ostopaikka/hinta ei välttämättä ole laadun tae: samassa paikassa voi olla nopeasti pilalllemeneviä vaatteita tai sit pitkäaikaisia suosikkeja – hyvä esimerkki HM. Jotkut vaatteet on kestäneet yli 10 vuotta jatkuvaa käyttöä, mutta jotkut on pilalla parista pesusta. Mutta tietty niihin vaikuttaa aina kankaiden laadut sun muut.

      Noi meidän Cittarin vaatteet ovat nyt kerran pestyjä ja ei tapahtunut mitään värille tms. eli ihan uusilta näyttävät. Voin raportoida myöhemmin, että miten kestävät :)

  • Heispi
    3.8.2017 at 10:36

    Vaatteen pitää tuntua ja näyttää hyvältä, olla kestävä ja kohtuuhintainen. Osaan vaatteista satsaan enemmän, ukovaatteisiin varsinkin.

  • lennu
    3.8.2017 at 10:37

    Meillä on erikseen arki ja pyhävaatteet. Arkivaatteissa käyttömukavuus touhukkailla pojilla on tärkein ja pyhänä tää äiti tykkää samistella ja söpistellä 🙈
    Kirpparit on mun harrastus, siitä johtuen harvon raskii normihintasina ostaa vaatetta. Ale rekit kyllä kierrän 😊

  • Viola
    3.8.2017 at 10:41

    Ekologisuus, kierrätys, mukavuus, , käyyännöllisyys, lapsen makuun sopiva!

  • Emma
    3.8.2017 at 10:41

    Mukavuus, pitkä käyttöikä (bodeissa tuplanepit ja pitkät resorit jne). Jonkun verran vaatteet kiertää lähipiirissä ja lainaillaan paljon. Kengät on hankalampia kierrättää kun kaudet ja koot ei aina osu seuraavalle lapselle.

    • krista
      3.8.2017 at 22:40

      Pitkä käyttöikä! Allekirjoitan! Isommalla lapsella muuten tunikamalliset vaatteet on pitkäikäisiä: menee ensin pidempänä mekkona ja myöhemmin lyhyempänä :)

  • Tiiana
    3.8.2017 at 10:43

    Vaatteet tulee osittain serkuilta perittynä ja loput ostelen sekä kotimyyntimallistoista että marketeista sen mukaan mikä tuntuu hyvältä ja miellyttää silmää. Esikoisen vaatteet lähtee meiltä eteenpäin nuoremmalle serkulle mutta kuopuksen ollessa serkkukatraan toistaiseksi nuorin on hänen vaatteitaan sitten myyty ja lahjoitettu eteenpäin. Kirpputoreille en ole itseäni ole saanut pakotettua kuin pari kertaa ja valtava ahdistus iski melkein heti.

  • AnnaE
    3.8.2017 at 11:01

    Haluaisin arvostaa käytännöllisyyden, laadun ja teknisten ominaisuuksien lisäksi kotimaisuutta, mutta toistaiseksi en ole viittinyt sijoittaa sellaista rahamäärää lastenvaatteisiin mitä kivojen kotimaisten vaatteiden hankinta vaatisi. Jotakin käytännöllisiä vaatteita toki on tullut tarpeisiin hankittua, mutta pääosin sisävaatteet on edullisempaa osastoa. Panostan kylläkin sitten esim. kenkiin ja teknisiin ulkovaatteisiin.

  • Vuokko
    3.8.2017 at 11:02

    Mä arvostan lasten vaatteissa (ja monesti oikeastaan omissakin) kierrätystä, mutta tarvehankintoja tulee uutenakin tehtyä, jos ei vaan löydy kierrätettynä just silloin sopivia. Tässä mennään sellaislla pikainen tarve-laiskuus-kierrätyspalstojen ja kirppisten säännöllinen tutkiminen-akselilla – silloin kun on oikeasti tarve aika pian jollekin (esim. kauden ulkokengät, haalarit tms, tai yhtäkkiä huomataan että kaikki housut on mennyt pieneksi tai on rikki), niin tulee ostettua uutenakin. Mutta useimmiten koitan ennakoida ja bongailla kirppikseltä mahdollisesti sopivia vaatteita jo etukäteen. Aina tosin ei tule arvioitua kokoja ihan oikein :) Mun lapset (tai vielä lapsi – esikoinen 1,5v ja kuopus syntymässä parin viikon sisällä) on vielä niin pieniä, että niille löytyy hyvin hyväkuntoisia vaatteita kierrätettynäkin. Paljon on tullut kierrätettyä myös sukulaisten tai muuten lähipiirin kanssa – sekin on musta ihanaa, että saa kierrätettyä ne omat pieneksi menneet lastenvaatteet uudelleen käyttöön.

    Muuten sitten arvostan mukavia luonnonmateriaaleja, helppoa käytettävyyttä ja myös kivaa ulkonäköä, raikkaita kuoseja ja oman tyylisiä värejä tai malleja. Ajatuksena tykkäisin kyllä suosia enemmän pienten suomalaisten merkkien vaatteita. Yleensä siinä vaiheessa tulee hinta vastaan, eli siis kyllä se edullisuuskin vaikuttaa. Tykkään Aarrekidin, Papun ja Melli designin vaatteista, ja niitä onkin kaapissa joitakin – useimmiten lahjaksi saatuna tai kirpparilta, joitakin uutenakin itse ostettuna. Ketjuliikkeistä tykkään Lindexin vaatteista, niissä on monesti ihania eläinkuoseja ja hauskoja värejä, ja niissä yhdistyy monet noista kriteereistä – puuvillatrikoota on helppokäyttöistä, vaatteet kohtuuedullisia ja ulkonäkö miellyttää silmää.

    Ps. Meillä lähikauppa on Cittari, ja on sieltäkin jotain tullut osteltua lapsillekin!

  • 1 2 3 12