Joelin helppo jauhismoussaka – sisältää reseptin ja arvonnan!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Valion kanssa.

Tasan kaksi vuotta sitten testasimme (kaupallisen yhteistyön myötä) ensimmäistä kertaa silloin uutta MiFua, ja Joelin siitä kokkaama herkku Palak MiFu on edelleen yksi tämän blogin googlatuimmista resepteistä. Eikä suotta, se nimittäin on ihan järkkyhyvää! Tuosta ensikokeilusta lähtien MiFu jäi meidän perheen vakituisiin perusruoka-aineksiin, ja se on etenkin mun herkku just Joelin tekemissä intialaistyyppisissä kasviscurrypöperöissä, nam!


Ja tänä syksynä tuli sitten myyntiin tuo MiFun jauhis, joka tietysti myös istuu meidän ruokapöytään ihan nappiin. Lapsuudenystävä kirjoitti muuten juuri lauantaina Facebookiin, kuinka heillä MiFu jauhiksesta tehty makaronilaatikko hotkittiin lasten suihin – ja ihan samaan aikaan sattumoisin meidän keittiössä porisi pannulla tällainen:

Jauhelihapöperö? Ei vaan jauhispöperö! Se olisi toiminut itse asiassa ihan tuollaisenaankin riisin, pastan tai perunan kanssa, mutta tämä pöperö oli kuitenkin jatkamassa tietään vielä meidän uuniin. Siitä nimittäin tuli…

…MiFu jauhismoussakaa!

Mikäköhän siinä muuten on, että näin syksyllä tulee aina mieleen (ja ruokalistalle) uuniruoat? Meillä ainakin tällaisia erilaisia uunissa tehtyjä ruokia syödään syksyllä paljon enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Moussaka lähdössä uuniin, vankalla fetakuorrutuksella.

Tuo MiFun jauhis on muuten rakenteeltaan ja ulkonäöltään yllättävänkin ”jauhelihamaista” – ja veikkaan, että se on siksi aika hyvä jauhelihan korvaaja myös (kröhöm) sellaisille henkilöille, joilla on (kröhöm-höm) vielä hieman opeteltavaa uudenlaisten ruokalajien ennakkoluulottoman maistamisen kanssa. Lue: esimerkiksi meidän lapset.

Eli tuo jauhis on jo ihan ulkonäöltään niin ”tuttua”, että se menee ainakin meidän lapsille läpi ruoassa ihan ongelmitta. Tältä se jauhis näyttää ihan suoraan purkista otettuna:

Ihan mielenkiinnosta tuota ”raakana” maistelinkin – ei ollut mitään voimakasta makua – ja sitä tosiaan voi periaatteessa laittaa ruokaan ihan sellaisenaan. Mutta vielä kun vähän paistaa, saa pinnasta parissa minuutissa sellaisen mukavan rapsakan ja maistuvan. Ja tietysti voi maustaakin miten haluaa!

Tämä MiFu jauhis ei ole kuitenkaan niin akuutissa maustamisen tarpeessa kuin moni muu lihaton vaihtoehto. Eli siinäkin mielessä tämä on helppo tapa korvata joskus jauheliha – tätä käyttäessä ei siis tarvitse olla mikään harjaantunut maustamisguru!

Mutta siis siihen Joelin moussakaan: iso arkiruokasuositus tälle!

Meidän moussakat ja lasagnet ovat muuten siinä mielessä perinteestä poikkeavia, että kukaan meidän perheestä ei varsinaisesti ole sen valkokastikkeen fani, joten meillä se kastike on ihan tomaattipohjaista ja punaista. Fetasta meillä puolestaan tykätään, joten se maistuu tässäkin; Joelin moussakalla on siis kunnon fetakuorrutus, tietysti.

Tällä kertaa tämä moussaka oli tarkoitettu koko perheen päivälliseksi, joten se on hyvin miedosti maustettu, vain pippurilla ja timjamilla. Jos Joel olisi tehnyt tästä ”vain aikuisille” -version, siinä olisi myös reipas tujaus valkosipulia ja yksi palko chiliä.

Mutta tässä siis koko perheen MiFu jauhismoussakan yksinkertaiset ainekset & helppo resepti, olkaapa hyvä!

Kuvasta unohtui punasipuli, hups!

Joelin helppo MiFu jauhismoussaka

Ainekset:
– 1 paketti Mifu jauhis originalia
– 400 g kiinteää perunaa
– 300 g munakoisoa (noin yksi keskikokoinen tai vajaa isokokoinen)
– 200 g tomaattimurskaa
– 30 g tuoretta pinaattia
– 1/2 punasipuli
– 150 g fetaa
– oivariinia vuokaan
– mausteeksi pippuria ja timjamia

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, uunivuoka saa myös lämmitä uunissa.

Leikkaa perunat ja munakoiso siivuiksi. Silppua sipuli ja pinaatti. Murenna feta.

Kastike: Esikeitä perunasiivut puolikypsiksi. (meillä ainakin meinaa jäädä perunat moussakoista raa’aksi ilman esikeittämistä; mä tykkään, että perunat on kunnolla kypsiä) Ruskista Mifu jauhis, sipuli ja pinaatti rasvassa. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Mausta pippurilla ja timjamilla, tai mielesi mukaan vahvemmaksi.

Ruskista erikseen kevyesti munakoisosiivut.

Kerrostus: Laita vähän rasvaa lämpimän vuoan pohjalle. Levitä ensin pohjalle kerros perunoita. Sen jälkeen laita seuraavaksi kerrokseksi puolet kastikkeesta. Kolmanneksi kerrokseksi munakoisot, ja sitten vielä loput kastikkeesta. Ripottele päällimmäiseksi fetamurska.

Paista n. 25 minuuttia uunin alatasolla.

Sitten syömään, nam! Lautaselle lisukkeeksi laitettiin tällä kertaa ”äitijugurttia” (lasten antama nimitys) eli maustamatonta Bulgarian jugurttia. Myös esim. tzatziki käy mainiosti! Minä laitoin omalle lautaselleni myös tulista salsaa antamaan lisäpotkua.

Mmmm oli muuten hyvää!

Jos siis ainainen jauheliha kyllästyttää, niin tässäpä kokeiluun helppo vaihtoehto sille! Tällä voi siis tehdä ihan tutuista arkisista kotiruoista helpon jauhisversion; vaikka ihan jauhis-spaghetti tai jauhis-burritot tulevat itsellä ensimmäisenä mieleen. Mitä teidän keittiön arkiruokaa voisit kokeilla MiFu jauhisversiona?

Yllä oleva kysymys sisältää myös kilpailun :) Eli kaikkien tähän kommenttikenttään ma 8.10. klo 16 mennessä vastanneiden kesken arvotaan ”kuukauden mifut”; käytännössä siis 50 euron lahjakortti K-ruokakauppaan, ja sillä voi ostaa noin 12 MiFu-pakettia.

Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

PS. MiFu jauhis on muuten valmistettu kotimaisesta maidosta ja maitoproteiinista tuossa ihan lähellä, Valion Vantaan tehtailla.

Kaupallinen yhteistyö: Valio

11

You Might Also Like

  • Reetta
    2.10.2018 at 13:13

    Vanhoista tutuista kokeilisin lasagneen, mutta aion testata myös tätä Joelin moussakaa! Nam!

  • Kiskis
    2.10.2018 at 13:35

    Meillä ei taaperon vatsa siedä ollenkaan maitoa, joten arkiruoassa jauheliha jauhelihana. Jauhista voisi kyllä aikuisten kesken kokeilla vaikka tortillojen täytteeksi.

  • Liisa
    2.10.2018 at 15:11

    Tekisin varmaan lihatonta Shepherds pieta tästä. :)

  • Eow
    2.10.2018 at 15:36

    Tortillat!

  • Lydiah
    2.10.2018 at 16:19

    Ensiksi testaisin tortilloihin:)

  • Riina
    2.10.2018 at 19:49

    Meillä tätä käytetään aikuisten suosikkiin, eli kesäkurpitsa hässäkkään! 😋 Kesäkurpitsakuutioiden lisäksi valkosipulii, purkki salsaa, jauhista, jotain hyvää juustoo ja tomaattii… Ja uuniin koko hässäkkä, ihan parasta!

  • Nnu
    2.10.2018 at 19:56

    Ollaan itse asias kokeiltu jo. Perus jauhiskastike ja makrulaatikko. Mifua ollaa muutenki käytetty paljo. Esim pastakaatikkeissa

  • essi
    2.10.2018 at 21:36

    Mä olen jo pitkään kaivannut jotain sellaista perus tomaattista pastakastiketta joka ei huutaisi olevansa kasvis. Sellaista sipulia ja porkkanaraastetta ja jauhelihaa, mutta ilman lihaa ja soijaa kun niitä me ei syödä. Härkkis ja nyhtökaura menee meillä hiukan erilaisiin kategorioihin, en tiedä oikeen että miksi.

  • Ellliisa
    2.10.2018 at 23:31

    Lasagne tai makaronilaatikko menis ensiksi testiin. Samoin tuo Joelin moussaka innostais kokeimaan, itsekään en ole ikinä syönyt munakoisoa.

  • Mau
    3.10.2018 at 03:34

    Tortillat päätyisi minunkin ruokalistalle ekana!

  • anna s.
    3.10.2018 at 05:52

    Makaronilaatikkoon voisin testata, en ole vielä mifua kokeillut :)

  • Essi
    3.10.2018 at 07:15

    Vois kokeilla vaikka just tähän herkkuun mihin tekin! Lasagne on myös erittäin kokeilemisen arvoinen vaihtoehto, tuunattuna isolla määrällä kasviksia :)

  • Riika A
    3.10.2018 at 11:50

    Mun mielestä syksyllä/talvella uuniruokia on kiva tehdä ihan siksi, että kun ilmat kylmenevät niin se uuni tuo semmoisen ihanan lisälämmön koko kämppään.

    Just eilen tein kaalilaatikkoa kaurajauhiksesta, varmaan toimis tämäkin. Ihanaa kaikenkaikkiaan, että viime vuosina on tullut paljon näitä hyviä lihankorvikkeita markkinoille! Tosin nämä maitopohjaiset saattavat olla ilmastovaikutuksiltaan jopa pahempia kuin ihan jauheliha. :(

  • Anna A
    3.10.2018 at 13:35

    Tortillat :) tai chili con ööö maito?! Vai onko se sitten sin carne, kun ei ole lihaa?

    • krista
      3.10.2018 at 17:27

      Oisko chili con leche? :D Chili con maitoproteiini! :)

  • Jossul
    3.10.2018 at 19:14

    Joelin moussaka menee kyllä testiin! Lisäksi voisin kokeilla jauhista lasagnessa.

  • Jenni M.
    3.10.2018 at 20:11

    Meillä erilaisia ”korvikkeita” käytetty makaronilaatikossa ja lasagnessa. Voisi testata myös ihan jauhiskeittoa broiskujauhelihan sijaan. Miksei myös pizzaan.

  • JennaO
    3.10.2018 at 20:14

    Lasagnea ainaskin ekana!

  • Joojoo
    4.10.2018 at 07:07

    Pasta bolognese on niin perusruoka meillä, että sitä pitäisi tuunata. Nyt jo osa jauhelihasta korvataan soijarouheella, mutta tuo Mifu voisi toimia pelkästään!

  • Päivi J
    4.10.2018 at 08:11

    Lasagne ja tortillat tulee ensin mieleen, jauhelihaa tulee meillä moneen ruokaan eli tätä olisi kiva päästä kokeilemaan.

  • Teija
    4.10.2018 at 10:26

    Kesäkurpitsalasagneen haluaisin kokeilla.

  • 1 2 3 4