14 x arkiruokaa eli viime viikon ruokalautaseni

Jos mun pitäisi kuvailla tyypillisin lämmin ruokani yhdellä sanalla, se olisi tämä: herkkupöperö.

Meillä syödään arkisin sellaista ihan tavallista kotiruokaa – siis omasta näkökulmasta katsottuna ihan tavallista. Ja kun sanon arkisin, tarkoitan myös että viikonloppuisin. Arkipäivien ja viikonloppujen ruoat eivät siis meillä juurikaan eroa toisistaan.

Tässäpä yleisön pyynnöstä (heh) mun koko viime viikon kaikki lämpimät ruoat!

Olipa muuten aikamoinen haaste muistaa ottaa kuva aina ennen kuin ottaa ensimmäisen haarukallisen tai haukkauksen. Epäonnistuin ainoastaan lauantain tortillapohjaisen pitsan kanssa. Mutta onni onnettomuudessa: Joel tekee mulle aina niitä kerralla kaksi kappaletta (koska olen nälkäinen nainen) ja siksipä pystyin näppärästi kuvaamaan jälkimmäisen pitsalättysen.

Maanantai

Maanantain lounaaksi söin sunnuntailta jäänyttä tofupöperöä riisin ja turkkilaisen jugurtin kanssa.

Tämä on varmaan mun se kaikkein-kaikkein tyypillisin pöperö. Kastikkeessa on tomaattia, paistettua punasipulia, kookoskermaa, currytahnaa ja tofua. Joel sanoo, että ”varmaan jotain muutakin”.

Maanantain lounas: tulinen tofupöperö.

Ohops, välipalaherkku! Syötiin tyttöjen koulun ja eskarin jälkeen lettuja. Mulla vakkari-suolainen täyte.

Maanantain herkkuvälipala: suolaiset letut.

Maanantain illalliseksi söin pinjansiemenspagettia. Kastikkeessa oli kuulemma punasipulia, paprikaa, tomaattia, chilikastiketta ja pinjansiemeniä. Lisukkeena homejuusto-kermaviilikastike.

Maanantain illallinen: pinjansiemenspagetti.

Tiistai

Tässäpä niin vakkarilounas, että kuvittelen syöväni tätä ihan joka päivä lounaaksi – todellisuudessa tällä viikolla söin kuitenkin vain yhden kerran tätä fetasalaattia. Salaatin kanssa Joelin leipoma täydellisenpyöreä leipäpullukkainen.

Joo en syönyt koko leipää yksin, mutta Joel halusi ujuttaa kuvaan kokonaisen leivän, kun se oli niin suloisen pyöreänpullukka.

Heh Joel ihailee oman käsityönsä jälkiä leivässä samaan tapaan kuin mä ihailen neulomaani villapaidanpintaa. Vuorotellen huokaillaan, että ”uuh tuu katsomaan, miten täydellistä” ja otetaan kuvia someen, toinen leivästä ja toinen villapaidasta. Hah.

Tiistain lounas: vakkari-fetasalaatti ja tuore leipä.

Tiistai-iltana hampurilaisia! Mun hampparissa oli pihvinä siivu marinoitua tofua ja välissä sen lisäksi cheddaria, tomaattia, punasipulia, suolakurkkua, jalapeno-siivuja sekä majoneesista ja dijon-sinapista sekoitettu kastike.

Oli niin kova nälkä, että en malttanut alkaa valaisemaan kuvaa tai siivoamaan taustaa. Sori.

Tiistain illallinen: tofuhampurilainen.

Keskiviikko

”Tässähän on selleriä!”, minä parahdin. Keskiviikon lounaana siis selleristä papupöperöä ja tuoretta leipää.

Olen ollut huomaavinani, että sellerin suhteen ihmisillä on kahdenlaista mielipidettä: toiset inhoaa ja toiset sietää.

Mikä ihme tuota puolisoa oikein vaivaa, kun näin tieten tahtoen ujuttaa sitä mun ruokaan. Ja vielä tuolla lailla kiusaksi silppuaa päälle sellerin lehtiä! Varmaan se kokeilee, että ”huomaako, huomaako”. HUOMAAN!

Keskiviikon lounas: papumuhennos.

PS. Joel sanoo, että älä selitä huumoria. Mutta blogin myötä olen oppinut, että koska on parempi selittää. ÄSKEINEN OLI HUUMORIA.

Keskiviikon illallisella peruslinjalla, eli paneer-curry. Nam.

Keskiviikon illallinen: paneer-curry.

Torstai

”Salaattia vai papuburritoa?”, Joel kysyi. Valitsin jälkimmäisen. Pakkassäät saivat kaipaamaan lämmintä tulisuutta päiväsaikaankin. Juustoista papuburritoa siis, kiitos.

Torstain lounas: juustoiset ja chiliset papuburritot.

Koska paneer-pöperöstä ei voi saada tarpeeksi: sitä taas torstain illallisella. Eli edellisen päivän ruokaa siis. Siitä meni vielä kolmas annos pakastimeenkin.

Torstain illallinen: paneer-chiliä keskiviikolta.

Perjantai

Pakkasta mittarissa ja tulista papumuhennosta lounaslautasella – ah! Yksinkertaista ja hyvää, ja papumuhennoksen kanssa taas tuoretta leipää.

Tämän helpon papumuhennoksen reseptin jaoin perjantaina Instassa.

Perjantain lounas: papumuhennos ja tuore leipä.

Perjantain illallinen ei ihan maistunut mulle. Ainoa kerta tällä viikolla. Selityksen tarjonnee se, että olin juuri käynyt vähän osingolla Joelin ruokakomeron karkkikätköllä. En tavallisesti syö karkkia, ja nyt mulle tulikin sitten karkeista jotenkin öklö olo. Ruoka ei tosiaan maistunut sokeriräjähdyksen jälkeen oikein enää miltään.

Mutta se ruoka olisi siis ollut bulgur-linsssekoitus (valmispakkauksesta) ja papukastike, jos minulla olisi ollut makuaistia jäljellä.

Perjantain illallinen: bulgur ja papukastike.

Lauantai

Haha, no nyt seuraavassa ei ole kovinkaan esteettistä!

Lauantaina ulkoilun jälkeen syötiin itse tehtyjä ranskiksia ja uppopaistettujaporkkanatikkuja (NAM) – siis nuo, jotka näyttävät bataattiranskalaisilta, ovat siis porkkanaa. Ja sitten uunissa paistettua kasvismakkaraa. Lisukkeena paistettua tomaattia homejuustolla sekä valkosipulimajoneesia.

Lauantain lounas: tärähtäneet itsetehdyt ranskalaiset perunat, uppopaistetut porkkanat ja kasvismakkara.

Ja lauantain illalliseksi pitsaa! Nykyisin Joel tekee meidän pitsat oikeastaan aina tortillalettujen päälle – aivan paras pohja! Ainoa miinus (heh) tosiaan se, että yksi ei riitä mihinkään. Näitä on pakko syödä kaksi kerralla.

Mun pitsassa vakkaritäytteet eli oliivi, sipuli, jalapeno ja homejuusto. Täsmälleen samat kuin mitä ottaisin noutopitsanakin.

Lauantain illallinen: pitsa tortillalättypohjalle.

Sunnuntai

Sunnuntaina viiden kilometrin (!!!) hiihdon jälkeen maistui lihapullaspagetti. Tai siis mun tapauksessa ”liha”pullaspagetti. Chilinen tomaattikastike ja kevätsipulisilppu.

Sunnuntain lounas: kasvispullaspagetti.

Ja vielä viikon viimeinen ruoka, sunnuntain illallinen. ”Onko tää tarkoitettu yhden vai kahden kerran ruoaksi”, kyselin Joelilta, kun olin syönyt vuoasta puolet.

Sai kuulemma valita. Joko kaksi pientä tai yksi ähky. Valitsin puolitoista.

Eli quorn-kasvismoussakaa sunnuntaina illalliseksi. Tässä ei ollut juustokastiketta (juustoa kyllä oli senkin edestä) ja proteiinina tosiaan toimi quorn. Oon tosi tykästynyt sen makuun!

Sunnuntain illallinen: quorn-kasvismoussaka.

Siinäpä mun viime viikon ruokaviikko – miltäs näyttää?

Ja kiinnostaako reseptit? Voidaan vaikka huutoäänestää eli hihkaise alle, että mikä ruoka kiinnostaa, niin voisin laittaa tulevina viikkoina reseptit vaikka parista eniten ääniä saaneesta!

 

 

PS. Mulla tuli nälkä tätä tehdessä. Lautaselle ilmestyi – mitäpä muutakaan kuin – paneer-pöperöä eli pakastimesta tuon keskiviikon illallisen (ja torstain lounaan) jämät. Aina hyvää.

16

You Might Also Like

  • PikkuKirppunen
    18.1.2021 at 14:53

    Herkullisilta vaikuttaa tein ruoat. Eli ohjeet kiinnostaa! Erityisesti papuburritot, pinjansiemenkastikeasia ja tuo quorn-asia.

    • krista
      19.1.2021 at 08:46

      Nam, kolme tosi hyvää!

  • EE
    18.1.2021 at 15:35

    Quorn-kasvismoussaka kiinnostaa!

    • krista
      19.1.2021 at 08:47

      Se oli kyllä herkkua, eilen söin siitä just sen viimeisen osan!

  • Taija
    18.1.2021 at 17:02

    Kiitos reseptistä, tein sen papulinssimössön, jonka esittelit instassa. Ihana ruoka ja ihan uusi mulle. 😊

    • krista
      19.1.2021 at 08:50

      Jesh, kiva kuulla! Ja mahtavaa, että tykkäsit, mä tykkään siitä kans!

  • Anna
    18.1.2021 at 17:13

    Pinjansiemenkastike kiinnostaa. Paneer jutut myös.
    .
    Ps. Minä en muuten tykkää selleristä xD Voin syödä selleriruokaa, mutta en nauti siitä.

    • krista
      19.1.2021 at 08:51

      Joo mulla sama selleriin. Syön kyllä (en esimerkiksi nopli pois ruoasta), mutta noteeraan silleen ”äääh selleriä” ja mieluummin ottaisin annokseni ilman kuin sellerin kanssa.

  • Mira
    18.1.2021 at 18:36

    Tuo paneer-chili kiinnostaa😋, ikinä kuullutkaan mistään paneerista😅

    • krista
      19.1.2021 at 08:54

      Joo paneer oli sellainen ”mun elämän löytö” aikoinaan nepalilaisissa ravintoloissa! Se on siis sellainen tietynlainen (tyypillisesti kotona tehtävä) tuorejuusto, joka pysyy kiinteänä kastikkeessakin eikä sula. Pitkään Joel käytti leipäjuustoa kotiruoissa paneerin korvikkeena, mutta nykyään sitä saa ihan valmispaketissakin ruokakaupasta (Apetina ainakin), ja se on vieläpä oikein hyvä se valmisjuusto!

  • Tiia
    18.1.2021 at 19:13

    Reseptit kiinnostaa ehdottomasti! Erityisesti kaikki paneerpöperöt! 😍😍

    • krista
      19.1.2021 at 08:55

      Ne on kyllä ihan mun lemppareita! <3

  • qwertyuiopå
    18.1.2021 at 23:51

    Kaikkia reseptejä vaan kehiin, papumössöt ja muut kiinnostaa kun haluan vaihtelua ruokavalioon. Lakto-ovovege täällä myös.

    Mitä tortilloja letun pohjana, maissi vai täysjyvävehnä vai mikä? En ole ikinä kuullutkaan mutta päätin että pitää kokeilla heti. Itse teen välillä täysjyvävenhätortilloista uunitortilloja, laitan gogreenin valmista papusalsaa väliin, jotain juustoa esim fetaa, paprikaa, tomaattia, sit vaan uuniin kevyen juustokuorrutuksen kanssa.

    • krista
      19.1.2021 at 09:26

      Mahtavaa, täältä tulee siis reseptejä!

      Joo toi pitsapohja on siis ihan huippu: ohut ja rapea. Meillä pohjana on se ihan tavallinen vehnätortilla, mutta joskus myös täysjyvä, molemmat käy. Joel tykkää maissitortilloista burritoissa, mutta mä tykkään vehnätortillaletuista enemmän :) Meidän burritot syntyy ihan täysin samalla menetelmällä kuin sun burritot, tutulta kuulostaa :)

  • Emu
    19.1.2021 at 05:23

    Ooh, reseptit todellakin esille myös!

    • krista
      19.1.2021 at 08:59

      Jesh! Laitan niitä siis vähitellen tulemaan! Joel sanoo, että ne on joka kerran kyllä vähän erilaisia, mutta sehän ei haittaa :D

  • Anu
    19.1.2021 at 06:33

    Saanko kysästä että miten sun maha kestää kaikki päivittäiset pavut, linssit, sipulit ym.? 🙈😅
    Ja kaikista ruuista vaan ohjeita!

    • Anna
      19.1.2021 at 07:14

      Tätä olen itsekin pohtinut kasvispainotteisempaan ruokavalioon pikkuhiljaa siirtyessäni. Olen sekasyöjä, mutta pyrin ruokatasapainon kanssa siihen että jos olen viikot kotona viikkoon mahtuu yksi valmistettu ruoka punaisesta lihasta tai siipikarjasta (=pari ateriaa), vähintään yksi kalasta ja loput kasvisruokaa. Töissä käydessä syön työpaikan ”normaalia” ruokaa ja silloin kotona hyvin harvoin valmistetaan punaista lihaa. Työpaikan kasvisruuat kun eivät ole mitenkään erinomaisen herkullisia.
      Papuja pystyn kyllä syömään melko reilustikin (pääasiassa mustapapuja tai vihreitä papuja), mutta esim. kikherneistä tulee heti hurja turvotus ja ilmavaivat. Runsaat sipulimäärät tekevät samaa. Kuulemma tosin nekin jotka eivät kestä sipulin valkoisia osia kestäisivät yleensä paremmin vihreitä. Ja tosiaan esimerkiksi kevätsipuli (vaikka siinäkin on valkoista alapäässä) tai ruohosipuli eivät huomattavassa määrin lisää turvotusta. Ja kestän muutenkin pieniä määriä, mutta voisin kuvitella että joku sipulikeitto voisi pistää vatsan aika sekaisin.
      Tämä on kyllä vähän sääli, koska pidän sipulista. Aika paljonkin. Ja kikherneistäkin.
      .
      Ihan asiasta kukkaruukkuun. Oletteko koskaan kokeilleet kikhernemarenkia? Minä en pahemmin välitä marengista, mutta kikhernemarengissa on joku vähän maanläheinen sivumaku. Hyvin miellittävä ja hentoinen sellainen joka saa minut rakastamaan kikhernemarenkia vaikka se onkin pelkkää sokeria ja purkkiherneiden nestettä (ja lisäsin siihen vähän myös kanelia).

      • krista
        19.1.2021 at 09:09

        Ooo tuollaisesta marengista en ole kuullutkaan! Mäkään en oikein marengista muuten välitä, mutta tuo kuulostaa kiinnostavalta :)

    • krista
      19.1.2021 at 08:46

      Hahaa, kun ottaa huomioon, miten oon näyttänyt välillä pallovatsaani, niin pitää varmaan vastata, että ei kovin hyvin :D Mun vatsalla on muutenkin oma elämänsä ja oon vaan hyväksynyt sen, että se on välillä rantapallona :D Raaka paprika on sellainen, josta huomaan suoran vaikutuksen, ja sen oon pyytänyt jättämään pois mun salaatista – muiden ruokien osalta turpoamiset tulee ja menee enkä niitä sen kummemmin ehkä noteeraa.

  • Anomuumioriginaali
    19.1.2021 at 09:04

    Ei liity mihinkään enkä nyt tiedä onko tämä susta yhtään huvittavaa vai enemmänkin creepyä, mutta kerron nyt kuitenkin että näin susta unta.

    Halusin jotenkin kovasti sun ystäväksi ja päätin ratkaista asian tulemalla teille kylään. Avasit oven ja vähän vaivaantuneena päästit mut sisään. Istuin tuttavallisesti sohvalle ja lähdin vaan iskemään jutun juurta (”meilläkin on siis mökki Sotkamossa, kuinka siistii, kamoon!”). Nyökyttelit kohteliaasti mutta pidit etäisyyttä. Joel kyräili keittiöstä, että mitä helvetin saatanaa se nyt tämmöinen on, mutta ei sanonut mitään. Sitten heräsin kun lapsi kömpi sänkyyn.

    Että terveisiä vaan blogijulkkikselle rivilukijan alitajunnasta ja anteeksi.

    • krista
      19.1.2021 at 09:13

      Hahhahaha, mahtavat nuo meidän reaktiot sun unessa :D Mut hienoa, että sä jatkoit silti sitä tuttavallisuutta ja intoa! :D Mutta hei todellisuudessa se ois mennyt niin (paitsi nyt korona-aikaan, jolloin en ois päästänyt sua sisälle :D :D :D), että mä olisin hihkunut, että HEI JOEL TÄÄ TÄSSÄ ON SE YKSI ANOMUUMIORIGINAL. Ai kuka? No siis ANOMUUMIORIGINAL, se joka oli ensin pelkkä Anomuumi ja sit ANOMUUMIORIGINAL, KYL SÄ NYT TIIÄT. Ja Joel ois… no ei ehkä ihan kyräillyt keittiöstä, ollut varmaan ystävällinen mutta vähintäänkin henkisesti pyöritellyt silmiään, että okei okei.

      Hihi ja ei creepyä vaan hauskaa :D

  • Pauliina
    26.1.2021 at 15:03

    Mieluiten kaikki reseptit, kuulostaa niin hyviltä ja haluaisin tulla teille asumaan näiden ruokien takia 😋