Yhteistyössä: Valio MiFU
Pavut, soijarouhe ja erilaiset tofut – siinäpä oikestaan tämän kasvissyöjän lämpimien ruokien pääasialliset proteiininlähteet tähän asti.
Ja vaikka nämä kaikki ovat mun makuun tosi hyviä, on vaihtelukin kyllä tarpeen. Niinpä olen kieli pitkällä odottanut näitä tämän syksyn uusia kasvissyöjälle sopivia proteiinivaihtoehtoja.
Itse katson näitä uutuustuotteita tietysti näin pitkäaikaisen kasvissyöjän henkilökohtaisesta näkökulmasta (lisää proteiininlähteitä mulle, jea!), mutta onhan tällä se suht iso ekologinen plussapuolikin. Eli että kun tuodaan markkinoille tällaisia lihansyöjillekin maistuvia (ja helppokäyttöisiä, ”helposti lähestyttäviä”) vaihtoehtoja, se saa ehkä sekasyöjänkin valitsemaan vähän useammin ruokapöytäänsä sen kasvisvaihtoehdon.
Nimittäin ihan tällä omalla blogikeskusteluotannalla oon ollut huomaavinani, että tosi moni mielellään tekisi useammin kotona kasvisruokaa, kunhan vaan keksisi hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi tässäkin blogissa kasvisruokareseptit ovat yksi googlatuimmista jutuista – ja siis tässä blogissa hei, terveisin antiruoanlaittajabloggaaja. Vaikka no joo; onhan meillä perheessä tietysti yksi ihan loistava kasvisruokakokki.
Joel kokkaa, minä syön ja bloggaan :)
Heti, kun ensimmäistä kertaa kuulin tästä Valion uutuudesta Mifusta (eli paistettavasta, maidosta valmistetusta ruokarakeesta), ajattelin nepalilaistyyppistä ruokaa. Haha, ainahan mä ajattelen nepalilaistyyppistä ruokaa. Mutta siis nepalilaisruoassahan kasvisruokien yksi tavallinen aines on tuorejuusto paneer (itsetehty tuore/kotijuusto), ja meidän kotikeittiössämme se usein korvataan leipäjuustolla. Tällaiseen ruokaan tarvitaan siis kuumennusta kestävä (eli kuumennettaessa rakenteensa säilytttävä) juusto.
Mutta voisiko vaikkapa supersuosikkiani palak paneeria (kotijuustoa pinaattikastikkeessa) tehdä tästä Mifusta…? Hmm, palak Mifu…?
Joel teki – ja hitsi että se muuten toimi. Ihan todellakin toimi.
Mifua on olemassa kolmea makua: Orginal, Välimeren tomaatti ja Meksikon pippuri. Näistä Välimeren tomaattia me ollaan syöty burritojen täytteessä (alkuperäis-Mifun maku oli mieto ja Joel maustoi itse lisää; lopputulos oli sairaan hyvä). Meksikon pippuri puolestaan odottaa vielä testivuoroaan (maistoin kyllä jo paljaaltaan lusikalla; hyvä ja pippurinen oli), ja tätä Originalia meillä on käytetty nyt jo kahdesti tässä palak Mifussa.
Tämä Original on periaatteessa maustamattoman makuinen perusmaku, joten sitä kannattaa ehdottomasti reippain ottein maustaa, että saa siihen makua. Vähän siis samaan tapaan kuin vaikka maustamatonta tofua.
Eli pannulle ja rutkasti maustetta ja NAM.
Tai sitten jos maustaminen tuntuu vaikealta, kantsii kokeilla ekana noita valmiiksi maustettuja makuja; Välimeren tomaatti on siis mieto, ja Meksikon pippuri nimensä mukaisesti pippurinen.
Mutta reseptiä pukkaa – testatkaapa tätä!
Palak Mifu a la Joel
Ainekset:
1 iso porkkana
1 makea sipuli
1 suippopaprika
1 prk Valio Mifua
1 pss pakastepinaattia
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl inkivääritahnaa
öljyä
chilijauhetta
kurkumaa
neilikkaa
jauhettua juustokuminaa
Lisäksi:
riisiä
turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria
Tee näin:
Sulata pinaatti. Silppua sipuli ja paprika. Raasta porkkana.
Paista sipuli, paprika, porkkana ja Mifu runsaassa öljyssä ja mausteissa; ovat valmiita, kun ylimääräinen neste on haihtunut.
Lisää pinaatti ja tomaattimurska. Anna hautua 5 min.
Tarjoile riisin, jogurtin ja korianterin kanssa.
Mmmmm.
Ensikokeilujen jälkeen itselläni ei ole tästä epäilystäkään: omalle perusruokalistalleni Mifu tulee ehdottomasti jäämään. Burritojen kastikkeessa se tosiaan oli sai-raan hyvä (näkyy täällä) ja seuraavaksi Joel toivottavasti testaa sitä jossain thaimaalaistyyppisissä ruoissa; Mifu-kasviscurrya tai jotain… Ja sitten johonkin wokkiin tai nuudeleihin (maissi-nektariini-Mifu-nuudelit?). Ääk, tulee nälkä!
Ihan tyyliin ”jauhelihakastikkeen jauhelihankorvikkeena” en itse välttämättä lähtisi tätä ihan ensimmäiseksi käyttämään; mun näppituntumalla veikkaan, että saattaisi tulla vähän mautonta. Makutottumuksia on tietysti monia, mutta itse väittäisin, että Mifu tarvitsee seurakseen pannulle kasviksia ja mausteita – silloin siitä saa just toimivan proteiiniosuuden kasvisruokaan.
Varmaan kasvisruoan maustaminen onkin monelle ei-kasvisruoalle se haastava juttu. Mutta toivottavasti nämä uudet ja helposti saatavilla olevat vaihtoehdot innostavat kokeilemaan! Näistä nimittäin oikeasti saa tosi hyvää, täyttävää ja terveellistä kasvisruokaa.
Mifun sivuilta (täältä) muuten löytyy lisää reseptejä; ja ehkä mäkin voisin muutaman Joelin kehittämän reseptin vielä myöhemmin tänne blogiin heittää, jos teitä kiinnostaa :)
Kiinnostako?
PS. Mifu on siis laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton, ja se sopii siis tietysti kasvissyöjälle (laktovegetaariselle eli maitotuotteita syövälle niin kuin minä). Ei kuitenkaan vegaanille, koska maito :)
Yhteistyössä: Valio MiFU
22
Anna
26.9.2016 at 21:11Mä olen varmaan jonkin sortin urpo, mutta en nyt tajua monenkaan kommentoijan pointtia vastustaa mifua ilman perustellista tutustumista. Tänään tein ruokaa kyseisestä ruoka-aineesta itselleni ja 100% lihansyöjä-miehelleni ja ruoka-annoksensa syötyään sanoi mieheni että rakenne ja tekstuuri vastaa lähes lihaa. Eli läpi meni ja ropisten, kuulemma haluaa ottaa mifun käyttöön useamminkin. Good for me, mä en syö nautaa ja kanan sekä possun lihat haetaan appiukolta, kun leikkaa meille suoraan ruhoista lihat. Mutta se, että mifua mainostetaan vaihtoehtona, on juurikin se vaihtoehto proteiininlähteelle. Se on tekstuuriltaan lihamainen kovuutensa vuoksi, mutta on maitopohjainen so what. Moni on esimerkiksi soijalle allergisia, eli silloin jää soijarouheet ym syömättä, jolloin mifu toimii siinä suhteessa hyvänä proteiininlähteenä. Eikä missään ole sanottu, että jättäkää ihmiset liha ja syökää pelkkää mifua vaan että se on hyvä vaihtoehto lihan rinnalle. Ei joka päivä filettä nassuun,, vaan vaikka makaronilaatikkoa tuunattuna mifulla, tai sitten muilla kasvispohjaisilla ”lihan korvaajilla”. Tutustukaa tuotekehittelyyn ja itse tuotteeseen ja tuomitkaa sitten. :)
krista
26.9.2016 at 22:25Hei kuulostaapa just hyvältä, hieno homma! Mitä ruokaa sä Mifusta teit? Näistä tulee tosiaan sellainen into, että haluaa testata erilaisissa ruoissa; ihana saada vähän niin kuin uusia ulottuvuuksia (pääraaka-ainetta vaihtamalla) peruslemppariruokiinkin.
–
Joo ja ketään vegaania ei myöskään pakoteta syömään Mifua :) JA mä vieläpä uskon, että näiden suosio ei ole keneltäkään pois (tai no ehkä lihantuottajilta pidemmällä aikavälillä) vaan yhden suosio kasvattaa myös muiden kulutusta – varmaankin myös perinteisten tofujen sun muiden, jos entistä useampi ihminen alkaa kokeilla arkiruokaan muitakin pääruoka-aineita kuin lihaa. Mä näen tän tosi hyvänä kehityksenä!
Katri
26.9.2016 at 21:33Kiitos reseptistä! Menee testiin ehdottomasti, ostinkin jo mifua jääkaappiin, kun tästä instassa etukäteen vinkkasit (?).
Mä en ymmärrä sitä, miten Joel voi korvata paneerin leipäjuustolla. Mä kokeilin kerran tai kahdesti ja sain sen sulatettua vaan sellaiseksi isoksi klöntiksi. Tai tein itseasiassa palak paneeria jossa juuston haetaan ensin paistopinta. Teen sen yleensä sitten ricotta-juustosta ja tässä astuu mifu mukaan -loistavaa jos se toimii, sillä meidän vakikaupassa ei ricottaa ole, mifua sen sijaan laatikkokaupalla. Jes!
krista
26.9.2016 at 22:30Hei mäpäs kysäisen, mitä se tekee… Koska sillä ei tosiaan sula leipäjuustot, vaan pysyy paloina – hmm paitsi kyllä ne ehkä toisiinsa on vähän kiinnittyneet, mutta ei kuitenkaan mikään iso klöntti. Kysyn siltä ja yritän muistaa palata! :)
–
Jesh ja testaa ihmeessä, tässä ruokassa tosiaan toimi tosi hyvin! Heh ja se aiempi insta-kuva ei edes ollut tarkoituksellinen vinkki, vaan mä keksin tän postauksen itsekin siitä, kun tuli niin hyvää :) Kuva vaan ei ollut siinä iltavalossa käyttökelpoinen; heh hyvä syy pyytää Joelia tekemään sama ruoka uudestaan päiväsaikaan :)
Anmi
26.9.2016 at 22:19Mä vielä jään kiinni tohon kritiikkiin. Mä luulen, että sen kritiikin (mun omankin) on se, että mifusta luodaan mielikuvaa jotenkin ekologisempana tai terveellisempänä vaihtoehtona, mitä se ei ole. Vähän sama kuin sanottaisiin, että ota pekonin sijaan kinkkuleike, että kyllä nyt ollaan reitillä kohti kasvisruokailua ja parempaa maailmaa 😂 Maitotuotteet ovat kuitenkin ihmisille tuttuja ja paljon käytettyjä, eivätkä mikään radikaali askel kasvissyönnin suuntaan. Markkinointi on mennyt totaalisesti pieleen.
krista
26.9.2016 at 22:36Hei tästä tuli muuten mieleen, että onhan lihojen sisälläkin sellaisia; että joku toinen liha on eettisempää kuin joku muu! Ei nyt ehkä ihan kinkun ja pekonin välillä sentään :D
–
Maitotuotteen käyttö joo ei ole radikaali uutuus, mutta tällainen paistettava maitotuote (meinaan sanoa koko ajan, että ”juusto”) itse asiassa oli itselleni sellainen JESH-huudahduksenkirvoitustyyppinen tuoteuutuus. Et jos ei sit kukaan muu, niin MÄ ainakin olin tällaista tuotetta kaivannut :D Ja mä näen hyvänä juttuna, että just maitotuotteen tuttuuden takia tähän saattaa tarttua joku sellainenkin, jolle jotkut ”vieraammat” (tyyliin tofu) tuntuu vielä liian kaukaisilta.
–
Mutta siitä oon samaa mieltä, että tää ei ole siinä mielessä ”radikaali” uutuus kuin vaikka Nyhtis oli. Mutta hyvä tuoteuutuus maitoa syövälle kasvissyöjälle ja lihaa vähentäville ja vaihtoehtoja etsiville kuitenkin. Mun mielestä paras Valion tuoteuutuus piiii-iiitkään aikaan :)
Salvia
26.9.2016 at 23:34Mullakin kyllä on päällimmäisenä hyvin negatiiviset fiilikset tästä Mifusta, ja komppaan monia muita kommentoijia. Koetan, jos saisin puettua sanoiksi sen, mitä moni muukin on yrittänyt, mutta ei oikein ole ehkä saanut perille. Ongelma ei ole siinä, että se sisältää maitoa – eihän uusi juusto tai edes uusi lihatuote saisi aikaan tällaista kohua. Ongelma on siinä, että Mifu on kehitetty kilpailijaksi kasvisproteiineille. En näe päällimmäisenä kysymystä siitä, ostaako lihaa vai Mifua, vaan kysymyksen siitä, ostaako Mifua vai jotakin toista kasvisproteiinivalmistetta – vegaanista sellaista. Itsekin sanoit, että Mifu meni sulla samaan lokeroon Nyhtiksen, Härkiksen ja Tofun kanssa. Itsekin olen ihan vain lakto-ovo, mutta ärsyttää, miten Valio yrittää kalastella esim. edellä mainittujen Nyhtiksen ja Härkiksen ostajia paljon epäeettisemmällä ja epäekologisemmalla tuotteella. Vähän sama, kuin jos Valiolta tulisi soija- tai kauramaito: vaikka se olisikin vegaaninen, niin sen tarkoitus olisi viedä markkinaosuutta muilta täysin vegaanisilta ja eettisiltä merkeiltä. Ei Valio välitä kasvissyöjistä tai lihankorvikkeista, Valio haluaa vain hyötyä nyt päällä olevasta kasvisbuumista ja vieläpä harhaanjohtavalla markkinoinnilla. Tietysti tämä ei tuotteena itsessään ole paha, jos miettisi vaikka, ostaako tätä tai jotakin juustoa, mutta kun tämä on markkinoitu samaan lokeroon esim. sen tofun kanssa, ja nyt just kaikki kasvisruokaa tuntemattomat mummelit ostaa tätä eikä vaikka sitä tofua, koska Valio…
krista
26.9.2016 at 23:50Mä taas itse en usko tähän yh-tään :) Mä uskon siihen, että minkään ”vaihtoehto lihalle” -tuotteen menestys ei ole poissa toiselta vaan ne nimenomaan TUKEVAT toisiaan. Ihminen kokeilee yhtä, innostuu, ja kokeilee toistakin. Mä uskon, että tämä yleinen ilmapiiri koituu lopulta eduksi jopa ”vanhoille”, näille tofuille ja soijille. Eli että kun ”iso massa” pääsee irti siitä tottumuksesta, että hyvä ruoka on AINA LIHAA, avautuu uudet maailmat näille kaikille tuotteille ja monelle muullekin uudelle – vaikkapa sille Joelin povaamalle keinolihalle.
–
Jos Valiolle tulisi kauramaito, se olisi mun mielestä TOSI HYVÄ. Se saisi just ne mummelit kokeilemaan sitä, ja sen jälkeen kokeilemaan ehkä niitä muitakin kauramaitoja, jotka aiemmin seisoivat siinä hyllyssä mutta joihin ei ois ikinä muuten tullut koskeneeksi.
–
MUTTA tämähän on vain ennustelua; me ei voida (vielä) tietää kumpi on oikeassa. Palataan tähän kymmenen vuoden päästä ja katsotaan tilanne :) Mutta mä vakaasti uskon, että nämä kaikki vaan rakentavat parempaa asenneilmastoa niitä kaikkia ”vaihtoehto lihalle” -tuotteita kohtaan
viv
27.9.2016 at 10:30Vautsivau mikä mylläkkä Mifu-reseptistä! :D Kommentteja on niin paljon että en jokaista lukenut, ehkä paremmalla ajalla sitten. Vaikka varmaan kaikki mitä aiheesta voi sanoa on tod. näk. jo ketjussa sanottu, tyrkkään silti omat näkemykseni tähän joukon jatkoksi:
Mifu on Valiolta melkoisen rohkea ja riskaabelikin lanseeraus, just fanaattisten ja äänekkäiden vegaanien vuoksi. Vaikea kuitenkin kuvitella että Valiolla ts. elintarviketeollisuudessa eivät olisi olleet tietoisia vegaaniuden trendikkyydestä ja siihen liittyvästä mielipiteiden jyrkkyydestäkin, tietoinen riski siis kaiketi. Valio osuu hyvään saumaan tuotteensa kanssa siinä mielessä että nyt on tullut markkinoille useampikin lihaton proteiinivalmiste ruuanlaittoon > hyötyvät toisistaan suuren huomion muodossa. Toisaalta taasen juuri tämän vuoksi Valion tuotetta verrataan herkästi niihin muihin, vegaanisiin tuotteisiin ja tästä saavat vegaanit syyn älähtää ja dissata tuotetta somessa ääneen.
Tärkeä pointti: tässä taas unohtuu se että Mifua ei ole suunnattu vegaaneille. Se on suunnattu niille jotka kokkaavat / haluavat kokeilla kokata lihatonta mutta silti täysipainoista ruokaa. Se ei ole sama asia kuin vegaaninen.
Minäkin Mifua kokeilin ja tykkäsin kyllä. (Härkis odottaa jääkaapissa, nyhtökauran testasin jo aiemmin.) Mifu poikkeaa muista sillä että se ei edes yritä imitoida lihaa kuten nyhtökaura ja härkis. Nyhtökauran tuntumaa voi verrata lihatuotteisiin kun taas Mifu on olemukseltaan kaukana lihasta. Ennemmin vertaisin sitä juustoihin ulkonäkönsä ja suutuntumansa puolesta. Tykkäsin myös siitä ”kumimaiseksi” haukutusta purutuntumasta; minusta Mifu antoi just mukavasti vastusta hampaille ja toimi esimerkiksi munakkaassa tosi hyvin. :) Juustoa muistuttavan olemuksensa vuoksi en itse lokeroikaan päässäni Mifua lihan korvikkeeksi vaan juuston tyyliseksi ainekseksi. Just esimerkiksi tämmöiseen palak-tyyliseen kastikkeeseen olen itsekin Mifua kaavaillut. :)
Ihan tervetullut uutuus siis tämä Mifu! Nähtäväksi jää pysyykö markkinoilla pidempääkin vai jääkö ohimeneväksi jutuksi.
krista
27.9.2016 at 13:39Mä olen oikeastaan ihan kaikesta tässä samaa mieltä; just näin ajattelen mäkin!
iituliina
28.9.2016 at 18:03Anteeksi Krista! Oli pakko tulla vielä kommentoimaan uudelleen, kun jäi vähän itseäkin kaivelemaan se kommenttini jyrkkyys. :/ Kiitos, kuin poistit sen.
Yritän siltikin uudelleen, vähän kiltimmin: Ongelma ei ole se, että tässä blogissa tai ihmisten lautasilla on Mifua (tai vaikka pihviä). Ongelma on se, että Mifusta puhutaan kasvisvaihtoehtona, sehän nyt kuitenkin on ELÄINperäinen proteiininlähde. Eli tämä ei ole vaihtoehto kasvissyöjän kasviproteiinille, vaan vaihtoehto sille sekasyöjän pihville, kuten joku tuossa ylempänä jo näköjään ehtikin selittää. :)
krista
28.9.2016 at 19:37Hyvähyvä, kiitos, kun laitoit uudestaan muokattuna :) Jouduin tosiaan poistamaan.. … arvaat varmasti minkä kohdan takia, mutta se jäi muakin vähän harmittamaan – kun muuten täältä ei ole tarvinnut poistaa kommentteja ja poistan muutenkin tosi harvoin. Joten kiva&kiitos, kun et suuttunut vaan kommentoit uudelleen! <3
Satu
28.9.2016 at 18:09Oi, me on tehty jo monta kertaa mifusta ”jauhelihakastiketta” pastan kaveriksi. Sellaista vähän italialaistyyppistä. Niin hyvää! Ja purutuntuma kiva. Olen maustanut mifun samoin kuin jauhelihankin maustaisin; eihän jauhelihakaan sellaisenaan miltään maistu. Kannattaa kokeilla :)
krista
28.9.2016 at 19:39Ai vau, se toimi siis myös niin! Tomaattipohjaisena kastikkeena siis teit? Täytyypä kokeilla, josko sitä vaikka pyörtäisi puheensa :) Mitä makuvaihtoehtoa käytit?
Satu
9.10.2016 at 21:40Anteeksi, vähän viivähti tämä vastaus.. Mutta joo, tomaattipohjainen kastike, kermaa, basilikaa, valkosipulia, pippuria ja maustamaton versio mifusta. Testiin vain :)
krista
9.10.2016 at 22:06Nam! Pitääpä tosiaan testata! :)
Joppe
28.9.2016 at 19:13Terveiset täältä entiseltä toukolalaiselta, ja kiitokset tosi kivasta blogistasi!
Olen vegaanien vanha äiti ja itse jätin lihan pois ruokavaliostani kokonaan toista vuotta sitten. Kotikaapeissamme on vain vegaanisia ruoka-aineita, mutta ulkomaailmassa saatan syödä joskus jotain, jossa on maitoa tai kananmunaa.
Valion Mifussa tökkää kovasti markkinointi ”kasvisvaihtoehtona”, esimerkiksi jaetuissa ruokaresepteissä. Naudan eritehän ei ole kasvis missään mielessä. Toki tiedän ihmisiä, joiden mielestä esimerkiksi kanasalaatti on kasvisruoka, lohikeitosta puhumattakaan ;) Ehkä Valio sentään suht isona elintarvikeyhtiönä voisi vähän skarpata näissä määritelmissään tämän kuumennettavan raejuuston kanssa.
krista
28.9.2016 at 19:44Kiitos terveisistä! Jäin tässä näiden kommenteissa itsekin miettimään tätä kasvissyöntitermiä, kun tosiaan itse maitotuotteita käytän. Jopa googlasin :) Eli yhden määritelmän (wikipedian) mukaan: ”Euroopan Komission mukaan eläinperäisiä ainesosia sisältävää ruokaa ei saa kutsua kasvisruoaksi[1]. Kansainvälisen kasvissyöjien liiton käyttämän 1800-luvulta peräisin olevan määritelmän mukaan kasvisruoka tarkoittaa kuitenkin kaikkea sellaista ruokaa, joka ei sisällä lihaa tai kalaa. Eläinperäisistä ravinnosta on siis perinteisesti sallittu eläinten tuotokset, kuten maidon, kananmunan ja hunajan nauttiminen, minkä vuoksi vegetaristeja kutsutaan myös laktovegetaristeiksi tai lakto-ovo-vegetaristeiksi.[2] Kasvissyöjät eivät kuitenkaan käytä eläinten ruumiin osia, kuten liivatetta, joka valmistetaan sian tai lehmän ruhosta. Vegaanit eivät käytä lainkaan eläinkunnan tuotteita. Ravitsemustieteellisissä tutkimuksissa vegaaneista käytetään termiä ”strict vegetarian” (tiukka kasvissyöjä).”
–
Mä itsekin olen tottunut kyllä puhumaan kasvisruoasta silloinkin kun siinä on vaikkapa juustoa; kasvisvaihtoehto voi hyvin olla vaikkapa fetasalaatti ”mun kielen” mukaan. Mä veikkaan, että tämä on puhekielinen/totuttu tapa juuri näin. Vegaanisesta sitten puhutaan silloin, kun ei ole mitään eläinkunnan tuotetta. Mutta toki kielikin elää. Wikipedia tosin näytti olevan samalla linjalla omien tottumusteni kanssa, mutta varmaan löytyy muitakin linjoja :)
–
Mäkin tiedän ihmisiä, jotka sanovat olevansa ”kasvissyöjiä”, mutta sit kuitenkin syövät vaikka kalaa – ja se tuntuu tosi erikoiselta :)
-jenni-
30.9.2016 at 18:25Reseptikokeilupyyntö: ruissipsos-härkis-mifusupreme :D
krista
30.9.2016 at 18:28Uuuuuuh! Vegemättöö! Melkein pitää kokeilla!
-jenni-
30.9.2016 at 18:33Juurikin sinä. Tulit mieleen, kun söin juuri sitä autenttista versiota,että kyllähän se Joel vois sulle pyöräyttää jonkun kunnon hässäkän :)
krista
30.9.2016 at 19:50Mmmmm! Ja paljon chiliä!
Elisabeth
2.10.2016 at 18:38Itse huomasin saman, olen siis kokeillut vain maustamatonta versiota ja yllätykseni se ei maistunut yhtään raejuustolta vaan ei oikein maistunut miltään. Olen siis samaa mieltä siitä, että sitä pitää reippaasti maustaa jos haluaa sitä käyttää. Piiraassa voisi toki toimiakin?
xxx
E
http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/
Johanna
6.10.2016 at 16:35Eilen olin sattumalta telkkarin ääressä, kun sieltä tuli ”Mitä tänään syötäisiin?”. Harri Syrjänen kokkasi siellä Palak Paneeria Mifulla. Ajattelin heti, että hetkinen, täähän on Puutalobabyn resepti! :D
krista
6.10.2016 at 22:10Joo, mä sain kans blogin Facebookiin viestin tästä – vähänks mahtavaa! :D Meidän Joel on niin trendsetter, tästä tulee varmaan kohta joku trendiruokablogi hei! :D