Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?
Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.
Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.
Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita?
Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…
Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.
Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.
Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.
Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.
Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?
Veikkaan, että varmasti tosi monella oli kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.
Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.
Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.
Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %
Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!
Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.
Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!
Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:
- seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
- kurahanskoja
- sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
- välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)
Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.
Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.
Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?
Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!
Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!
Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.
Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!
Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.
…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.
Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.
Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!
Ja sitten kohti arvontaa!
Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?
Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!
Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.
Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.
Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!
Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.
Veera
5.9.2019 at 20:19Goretex kengät koossa 29 tarvitsisimme 😊
Sumonen
5.9.2019 at 20:28https://www.reima.com/fi/Kidswear/Outerwear/Jackets/Kids%27-Winter-jackets/Juniors%27-3-in-1-jacket-Brisk/p/531428-2770?fromGrid=true
Koossa 164cm
Annannan
5.9.2019 at 20:34Pinkit Kuori-housut koko 86!
M
5.9.2019 at 20:51Ehdottomasti ois tarve lasten Brisk- takille. Oranssi, koko 110. Menis niin välikausitakkina kuin talvella laskettelutakkina:)
Maarika
5.9.2019 at 21:55Flip-farkkuja olisi kiva kokeilla ekaluokkalaiselle! Aika hukassa ollaan meilläkin mitä päälle kouluun, kun koko päivä mennään samoilla vaatteilla..kohta saa onneksi laittaa ulkohousut jalkaan.
Kahden äiti
5.9.2019 at 23:38Tänä syksynä olin niin reipas, että sain käytyä kaikki lasten syys-ja talvivaatteet läpi jo ennen arjen alkua elokuussa. Ja kylläpäs helpottaa, kun on lista tehty, mitä kaikkee sitä tarttee, niin voi sillä silmällä myös katella jo kirppiksiltä. Syysvaatteet onkin jo hommattu, mutta suurin ostos tulee olemaan isomman pojan talvihaalari. Vaikka suosinkin tosi paljon kirppiksiä, erityisesti talvihaalarit haluan ostaa uutena, jotta menee vielä pienemmällä. Edellinen talvihaalari meni ennätyksellisesti reilu kaksi talvea! Vyötäröä säätämällä pituutta saa tosi hyvin säädettyä. Meidän suosikki ois lasten talvihaalari koli! Värinä navy ja koko 122.
krista
6.9.2019 at 10:45Meillä myös talvihaalarit on ollut ihan yllättävän pitkäikäisiä; enkka on se vihreä haalari, en edes lopulta muista, kuinka monta vuotta se meni – ehkä viisi :D Ensin siis toisella ja sitten toisella. Ja tosiaan vyötärönkiristysmahdollisuus on tosi tärkeä ominaisuus! Meilläkin kun lapsi on niin kapea, niin haalari ilman kiristystä vyötäröllä ois tosi hankala :)
Emilia
6.9.2019 at 00:21Idea softshell-pöksyille olisi täällä vielä tarve koossa 128 ja värinä tytön yksi lemppari joka olisi tietysti deep purple 😊
Selma
6.9.2019 at 04:02Muutamia vuosia sitten lasten koulun rehtorilta tuli wilmaviesti, että koululaisten tuli käyttää ulkohousuja koulussa. Meidänkin pojat pelasivat joka päivä jalkapalloa välitunneilla ja se todella näkyi housuissa. Kiitos reksin meilläkin oli vähemmän pyykkiä.
Kun kouluun on matkaa yli 3 km, täytyy vaateiden soveltua myös pyöräilyyn. Sateella käytetään vedenpitävää takkia ja housuja. Myös talvella. Täällä etelässä sataa vettä marras- joulukuussa, joskus räntää ja lunta.
Alakoululaisten kanssa pyrin siihen että vaatteet ovat sään mukaisia kotoa lähtiessä, jotta lapsi olisi kuiva edes ne aamun ensimmäiset tunnit. Yläkoululaisille hankitaan vedenpitävät kengät ja takit, ainakin välikauteen (sopii talven loskaankin) vaikka heillä onkin tapana kulkea mahdollisimman vähissä vaatteissa.
Pyöräilevälle koululaiselle talvea ajatellen tuo laskettelutakki wheeler brave blue 146 tai 158 koossa vois olla hyvä.
krista
6.9.2019 at 10:43Hei onpa hienoa, että on tuollainen yhtenäinen linja, niin siihen on helppo vedota kotona – ja kun kavereillakin on koulussa, ei ehkä lapsikaan protestoi niin paljon! Hieno linja! Meillä päiväkodissa myös pitää olla ulkohousut erikseen ihan siksi, ettei hiekkaa kantaudu niin paljon sisään. Eli leggariaikaankin on ulkoleggarit ja sisäleggarit erikseen päiväkodilla.
Hanna-Marleena
6.9.2019 at 05:55Kummitytölle
Taaperoiden talvihaalari Lappi koko 86
Värissä Cinnamon brown
Psst! Lapselle kouluun mukaan verkkokassi johon voi kosteita (ja kuivia tietenkin) hanskoja ja lakkeja sulloa eikä tarvitse hihaan tunkea, kun aina ne ei pysy siinä naulakossa ja kosteat vaatteet ei ole kivat
krista
6.9.2019 at 10:41Hei tuosta verkkokassista tuli mieleen, että mä JUST bongasin koulun naulakosta sellaisia Reiman (hauska sattuma, kun Reimasta just kirjoitin!) mainoskasseja ja meilläkin on niitä kaksi – käytetään treenikasseina, näkyy täällä: https://www.puutalobaby.fi/kun-ei-tee-mieli-menna-jumppaan-kysy-itseltasi/ Ja märkiä uimavaatteita on kuljetettu kotiin uimalassa tuollaisella. Katsoin, että TUOSSAHAN olisi hyvä ratkaisu – ja verkkokassi kans, kun siinä vaatteet vielä vähän tuulettuukin!
A
6.9.2019 at 12:13Meillä lapsella on koulussa jonkun Marimekon laukun mukana tullut kangaspussukka (pitäisi kai säilöä laukkua siinä, mutta mä kyllä vaan käytän enkä säilö). Se on siis ihan vaan valkoinen puuvillainen pussi kiristysnaruilla ja MM:n logolla. Annoin lapselle kangastussit käteen ja hän nimikoi ja koristeli, tuli muuten tosi hieno ja helposti löytää oman pussin naulakosta kun on uniikki :D Tollainen verkkokassi on kyllä hyvä idea (etenkin kun sellainen 90-luvulta pyörii kassijemmassa :D).
Oliviah
6.9.2019 at 06:28softshell-takki Vandra deep purple värisenä, 152 cm on meillä sekä juuri 12- ja 9 täyttäneiden koko. Varsinkin tuon 9-vuotiaalle tulee jatkossa olemaan hankala löytää lasten ulkovaatteita. Viimeinen vuosi päiväkodissa meni ilman kuriksia, koska koot loppui kesken.
Annennenne
6.9.2019 at 12:54Oon pitkään haaveillut noista Patter-kengistä, mutten ole raaskinut ostaa. Joten jos onnetar suosii, meille keltaiset Patterit koossa 27!
Kaisa
6.9.2019 at 12:59Kolmasluokkalainen tarvisi talvitakin, oiskohan kokoa 140. Wheeler ja värinä Brave blue olisi kyllä hieno!
Tiia
6.9.2019 at 14:34Mahtava vinkki nuo Filip-farkut! Meilläkin ekaluokkalainen niin siro ja hoikka (ja inhoaa sitä, jos housut yhtään valuu), että kiristysmahdollisuus on aina iso plussa. Jos arpaonni suosii, valitsisin siis Filip-farkut, sävy navy ja koko 128.
Meillä puetaan lapset kyllä ehdottomasti säänmukaisiin tamineisiin, ja eka ”en mä halua wettereitä vaan lenkkarit” -vääntökin on jo käyty (ja voitettu :D)
Asta
6.9.2019 at 15:56Ekaluokkalaiselle monikäyttöinen syyssään takki.
Vild takki tummansinisenä koko 128
Tero Miettinen
6.9.2019 at 16:15Uusi talvihaalari pojalle tulisi tarpeeseen
(esim. sininen Koli voisi olla sopiva)
Johanna
6.9.2019 at 16:16Uusi talvihaalari pojalle.
Suis
6.9.2019 at 20:28Pikkuoppilaiden opena alan syksyn lähestyessä muistutella vanhempia sään mukaisesta vaatetuksesta, jolla pysyy kuivana ja lämpimänä koko päivän ja jonka saa nopeasti itse päälle. Varsinkin viimeinen kohta on tärkeä, että ulos ehtii. Kannattaa siis kotona opetella lahkeiden ja hihojen laittamista hanskojen ja kenkien päälle, sillä joillekin lapsille ne pitää saada juuri oikein eikä ope ole naulakolla oppilaita pukemassa vaan kaikki pitää saada itse. Syksyn riittävästi kylmetessä minun oppilaillani on ulkohousut, takit, pipot ja hanskat välitunnilla, sillä lähetän niitä hakemaan, jos ovat ”jääneet” naulakkoon. Yleensä teen luokkani kanssa jossain vaiheessa lokakuuta sopimuksen, että ilmoitan sitten huhtikuussa, kun ulkona ei tarvitse olla ulkohousuja, takkia, pipoa ja hanskoja ja siihen asti en ota vastaan kysymyksiä siitä, että onko pakko laittaa välkälle pipo/hanskat/ulkohousut/takki, kun aurinkokin paistaa. Tällä helpotan omaa arkeani kun ei tarvitse päivittäin vääntää sopivasta välituntivaatetuksesta😅 Jos päästään huhtikuuhun ja lämpimiin ilmoihin ilman vääntämistä, niin palkintona on jotain kivaa tekemistä.
Jos voitan arvonnassa niin palkinnoksi haluaisin taaperoiden gotland haalarin koossa 80 mustana
krista
9.9.2019 at 09:46Oi, tästä tuli ihan hyvä mieli – iso hatunnosto sinulle opettajana! Just tälleen sen pitäisi mennäkin, eli kun luokalla on ”yhteinen puketutumissopimuslinja”, niin sitten sitä on helppo noudattaa. Ja kun kaverillakin on, laittaa lapsikin paremmin päälle! Hyvähyvä, iso arvostus! <3 <3 <3 <3
asilah
6.9.2019 at 20:29Esikoiselle toppahaalari Oulu, värinä Navy ja kokoa 128. On eskarin oma valinta ☺
Nina
6.9.2019 at 22:46Huikkaan nyt tähän siltä varalta, että onni suosii :) Meillä olisi tarvetta Idea-housuille, mustat, koko 122 luulisin. En yleensä kommentoi, joten kiitänpä samalla hyvästä blogista!
Sonja
7.9.2019 at 06:55Välikausivaatteet meillä on jo hankittuna kahdelle pikkukoululaiselle. Tarvetta olisi talvitakille, joka pitää kuivana ja lämpimänä, mieleisin malli Reimalta olisi Roxana talvi/laskettelutakki pinkkinä koossa 128cm.
Mukavaa ja toivottavasti suht kuivaa ;) syksyä sinnekin! :)