Kaupallinen kampanja: yhteistyössä, Fazer
Mulla on jo pitkään ollut ajatuksena kirjoittaa juttu just tällä otsikolla. Kyse ei ole mistään huippureseptistä eikä jostain sellaisesta salaisesta innovaatiosta, jota kukaan ei ole koskaan aikaisemmin kokeillut wohoo. Vaan ihan niinkin pienestä perusarjen asiasta kuin että Joel hoksasi jossain vaiheessa, että on jotain, mikä on leivän päällä paljon parempaa kuin tavalliset oivariinit: avokado.
Se vaan on leivän päällä (ikään kuin levitemäisesti käytettynä) niii-iii-iiin hyvää! Ja hyvää rasvaa myös. Eikä tavis-kasvisrasvavoiteita kaipaa siihen päälle enää yhtään – mikä ainakin minut itseni kovasti yllätti; olen aina kuvitellut, että leipä kuin leipä kaipaa aina ”kostuketta” noista oivariineista.
Ennen kuin sain avokadolevitejuttuni valmiiksi, tuli sattumalta viestiä Fazerilta: Olisimmekohan kiinnostuneita kehittämään jonkun kivan (ja ehkä jopa erikoisen) reseptin heidän uutuusleivälleen: Real Kaura-ruisleivälle?
No hmm:
a. ruisleipä on mulle lähes elinehto; syön sitä joka ikinen aamu ja usein myös iltaisin
b. perus-Real on ihan ehdottomasti toinen mun ikisuosikkileivistä (toinen on Reissari)
c. viime syksynä meillä hurahdettiin kauraleipään, joten Realin vastaava kuulosti kiinnostavalta
d. yllä mainittu avokadoleviteleipä
Okei!
Nojoo että myönnettäköön: puutalon resepti (heh) nyt ei todellakaan ole se kaikkein erikoisin – se kuuluu niin, että ”testaa avokadoa levitteen sijaan”. Mutku mutku mutku se on kuitekin niin hyvä ”resepti”! :) Ja ennen kaikkea aito: tuolla tavalla meillä nyt tuota leipää syödään ja kaikki muu olisi (meidän osalta) ollut vähän sellaista keksimällä keksittyä.
Eli parasta leivän päällä puutalossa hyvin arkisesti näin. Ainekset:
…ja lopputulos:
Nam. Meidän Kaura-ruisleipä nautitaan vaikkapa näin.
Mutta löytyisikö teiltä muilta vähän jotain erikoisempaa ideaa?
Fazerilla nimittäin haluttaisiin kuulla myös lisää erilaisia ideoita, miten Realia voisi käyttää. Perinteisetkin tavat toki käyvät, mutta jos lukijajoukosta löytyy jotain huippuresepti-innovointikykyisiä, niin kuulkaas antakaa palaa!
Kiva arvontakin tähän hommaan saatiin tarjolle: Kaikkien resepti-ideoijien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti voittajan itse valitsemaan kuntokeskusketjuun. Ja lisäksi arvotaan Fazerin tuotelahjapaketti.
Arvontaan voi osallistua kertomalla oman realinsyöntivinkkinsä tämän bloggauksen kommenttikenttään 15.3. mennessä! …ja myös kuvat hurjan-hurjan tervetulleita!
…ja vielä se, että jätä siihen kommenttilomakkeeseen myös sähköpostiosoitteesi, mikäli et ole kirjautuneena Lilyyn! Jos se kuntosalilahjakortti vaikka osuisi kohdalle… :)
PS. Tiedän, tiedän: Puutalobabylandiassa on viimeisen kuukauden aikana ollut arvontoja enemmän kuin sen koko aiemmassa historiassa… :) Joidenkin iloksi ja joidenkin toisten harmiksi täten siis kerrottakoon, että valitettavasti (?) sama meno ei ihan jatku, vaan kyse oli ajoitussattumasta – eli ihan viikoittain/kuukausittain näitä ei jatkossakaan tänne tupsahtele :)
…hih paitsi jos tulee jotain tosi-tosi kivaa eteen arvontatarjokkaksi. Niin kuin ööö vaikka vaunut. Tai satasen lahjakortti itsevalittuun kuntokeskukseen. Ajattelin, että nämä on kuitenkin sen verran hyviä palkintoja, että menköön vaikka näin vähän peräkkäin :)
1
HannaC (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 09:44Itsetehty hummus on tosi hyvää realin päällä tai sitten valkosipulituorejuusto(muukin tuorejuusto käy), kylmäsavulohi siivuja ja tilliä! Tehään noita lohileipiä usein juhliin. :)
safir (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 10:39Tämäkään ei ole mikään uusi keksintö, mutta Realista tulee älyttömän hyviä paahdettuja ruisleipätikkuja, jotka ovat nousseet kestosuosikiksi meidän illanistujaisissa. Eli leipätikut paahdetaan rapeaksi pannulla oliiviöljyssä timjamin ja valkosipulisilpun kanssa. Vaihtoehtoisesti valkosipulin voi jättää pannulta pois ja jokainen voi halkaistulla valkosipulin kynnellä raaputtaa leipäänsä niin paljon makua kuin haluaa ;)
Kristaliina
2.3.2014 at 21:57Joo, ja sitten tuohon dippi! Mulle just tällaiset maistuu niii-iiiin paljon paremmin kuin jotkut perus-perunalastut!
Piipo79
2.3.2014 at 12:46Mä olen rakastanut opiskeluajoista saakka sitä, että paahtaa ruisleivän (myös realin) ja laittaa siihen päälle sulatejuustoa, voita tai vaikkapa tuota avokadolevitettä tai mitä nyt haluaakaan ja sit raastaa porkkanaa sellaisella pienellä terällä että raaste on oikein vetistä ja mehevää. Porkkanaraastetta sellainen sentin kahden kerros siihen paahdetun leivän päälle. Aivan täydellinen yhdistelmä. Taatusti erikoinen, en tiedä ketään muuta kuka syö näin leipäänsä.
anna-liisa (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 15:08Avokado on mullakin korvannut levitteen jo jonkin aikaa; se tekee leivästä ihanan täyteläisen makuisen. Sen päälle reilusti villirukolaa, sitten pikkutomaatin puolikkaita ja päälle pannulla ihanan rapeakuoriseksi ruskistettu vuohenjuustokiekko. Päälle vielä viirut balsamicosiirappia; täydellistä. Voi kyllä olla helpoiten syötävissä veistä ja haarukkaa käyttäen.
Kristaliina
2.3.2014 at 21:56Oijoijoi, ihanaa!
Mymmelin tytär (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 18:06Ruisleipä-omena-uunipuuro!
Tulin väsänneeksi tämän reseptin esiasteen joskus yön pimeinä tunteina kun teki mieli jotain hyvää, mutta terveellistä.
Uuni lämpiämään 175 asteeseen,
uunivuokaan murustetaan pari-kolme desiä ruisleipää, sekaan pilkotaan 4-5 omenaa (itse rakastan Royal Gala-omenoita, mutta happamampikin lajike toimii). Omenan voi halutessaan raastaa, mutta isot lohkot ovat enemmän omaan makuuni. Lopuksi litra vapaavalintaista nestettä (vettä, maitoa, kasvimaitoa tai puolet ja puolet edellämainittuja) ja PALJON kanelia. Koko hässäkkä uuniin ja parin tunnin päästä uuni pois päältä, jonka jälkeen puuro saa vielä hautua jälkilämmössä. Yleensä teen puuron illalla ja annan hautua yön yli jälkilämmössä, jolloin aamulla on ihanaa puuroa valmiina uunissa.
Samankaltaisella reseptillä muistelen mummoni tehneen puolukkapuuroa, jota syötiin sokerin ja kylmän maidon kanssa.
Mymmelin tytär (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 18:12Lisäyksenä vielä:
Olen siis tehnyt tällä reseptillä ruis-Real -puuroa, mutta uskoisin kauraleipä-omenapuuron maistuvan myös.
Kristaliina
2.3.2014 at 21:19Oi vau, kuulostaa IHANALTA. Just mun makuun, oooh – kiitos reseptistä!
kotkot (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 20:51Ensin pestoa, sitten juustoa, uuniin ja lopuksi rucolaa päälle. Toimii!
Tiituliitu (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 21:53Parasta Real on lämpimänä ”uunileipänä”! Herkkuja kuten pestoa, tomaattia, mozzarellaa ja paprikaa päälle ja uuniin. Paistamisen jälkeen rouhaus mustapippuria ja vielä rukolaa. Nam!
Sinnas (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 22:12Paahdettu real, sulatejuustoviipale ja paistettu kananmuna, ja jos kaapista löytyy jotakin tuoretta, vaikkapa tomaattia ja jääsalaattia niin lisäisin ne leivälle:)
gab (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 22:26Mun suosikki realin päälysteet…pakko sanoa että ihan parasta on joulu yönä, kun tomaatti-sipuli salaatti on maustunut kunnolla lätkästä sitä salaattia ja piparjuuri-cremefraishe-kastiketta realin päälle ja nautiskella lukien lahja kirjaa :)
Nooranen (Ei varmistettu)
2.3.2014 at 23:00Ruisleipää, puolukoita ja hunajaa kiehauttamalla pienessä määrässä vettä ja sitten soseuttamalla saa tosi herkullista jälkiruokaa! Lisukkeena voi tarjota vaikka vaniljakastiketta :)
laukkanoora(at)gmail.com
Jenni_E
3.3.2014 at 12:29Mä söin eilen kolme tuollaista real-avokado-punasipuli-salaatti-paprika yhdistelmää ja olen jo addiktoitunut! Tuo avokadon ja punasipulin yhdistelmä… aaaaaah! Tänään piti hakea kaupasta lisää Realia! :) Oma reseptini on ollut paahtaa Real ja sitten sivellä päälle valkosipulilla maustettua oliiviöljyä. Yksinkertaista ja hyvää! Nyt näissä kommenteissa kyllä tuli taas mooooonta versiota, jota aion kokeilla (kunhan avokado-punasipuli-addiktio hellittää…)
Vim
3.3.2014 at 12:54Mäkin tykkään Realista avokadolla, mutta se sopii myös lämpimiksi leiviksi uunissa, grillivastusten alla paistettuna. Päälle omia lempitäytteitä (esim. kinkkua, sipulia ja tomaattia ja päällimmäiseksi mozzarellajuustoa) ja noin 5-10min uunissa.
Celia
3.3.2014 at 18:02Ihania herkulliselta kuulostavia vinkkejä täällä! Mun resepti parhaalle leivälle on tällä hetkellä vähän riisuttu: paahdetun Realin päälle oikeaa voita. Selvästi joku minimalistinen kausi meneillään ;)
Vierailija (Ei varmistettu)
3.3.2014 at 21:32Hävettää hirveästi oma tietämättömyyteni mutta ehkä voin näin anonyymisti kysyä: mikä tuo ruukussa kasvava avokado-leivän raaka-aine on? Heviosastotietouteni rajoittuu tomaattiin ja kurkkuun.
Kristaliina
3.3.2014 at 22:10Hihihi ja mun piti kans kysyä tätä Joelilta :D Mutta lehtipersiljaa kuulemma oli :)
(oho, onko sellaistakin olemassa – ei kyllä persiljalta yhtään maistunut…)
xeve (Ei varmistettu)
3.3.2014 at 23:05Realin päälle tonnikalaa,tomaattia ja juustoa. Sitten vaan hetkeksi mikroon ja herkku on valmis. :P
Elkku
4.3.2014 at 13:26Paahdetun realin päälle sopii mielestäni juusto. Perinteisistä perinteisin, mutta aina varma :D. Vakkariaamupala.
Avocado suolalla ja pippurilla maustettuna on myös erittäin toimiva paahdetun realin (ja muunkin ruisleivän) päällä. Kunhan muistaa ostaa avocadopussin…
tuisku (Ei varmistettu)
5.3.2014 at 10:03Mun uusi herkuttelu, joka käy varmasti myös tuon kaura realin kanssa, on luomu maapähkinävoi, omenaviipaleita ja vadelmia. Terveellinen versio peanutbutter-jelly leivästä, mutta vaan paaaljon parempaa. Ihanan raikasta, ravitsevaa ja täyttävää!
millis (Ei varmistettu)
5.3.2014 at 12:19Paahdetut leipätikut: Oliiviöljyyn murskataan valkosipulia ja lisätään hippunen suolaa. Öljyä levitetään leiville, jotta leikataan suikaleiksi. Laitetaan uuniin paahtumaan (ja muistetaan vahtia, etteivät pala;)). Sopivat dipattaviksi, sellaisenaan, keiton kanssa tai vaikka hiukan pienittyinä salaattiin. Njam! Öljyyn voi lisätä tai vaihtaa mausteita oman maun mukaan.
Hosuli
10.3.2014 at 09:18Paahdettu real, avokadoa, tomaattia, yrttisuolaa. Nam. Tai paahdettu real, Tartex-tahnaa, kurkkusiivuja ja yrttisuolaa. Nam.
Riksunen (Ei varmistettu)
14.3.2014 at 12:45Mun herkkuni on leivänpaahtimessa paahdettu Real jonka päällä on raejuustoa ja tomaattia.