Yhteistyössä: Hälsans Kök ja PING Helsinki
Kun tuossa pari kuukautta sitten vinkkasin pre-vapputunnelmissa (täällä) omista pitkäaikaisista lempparivegenakeistani (Hälsans Kökin soijachorizoista), heti ensimmäisessä kommentissa spontaanisti hehkutettiin saman merkin kasvispyöryköitä.
Eikä suotta. Koska kyseessähän on omalla parikymmenvuotisella kasvissyöntikokemuksellani se maailmankaikkeinylivertaisestiparas kasvis”liha”pulla. Ja vaikka nykyään paketin kyljessä lukee (pöh! protestoin! vanha nimi takas!) nykyään tylsästi vegaaniset kasvispyörykät, minä tulen näitä aina ja ikuisesti kutsumaan gourmetbullareiksi. Paketissa nimittäin luki ennen niin.
Tutustuin näihin siis jo ihan joskus opiskeluaikoinani ja nää on vaan niin parhaita.
Siitä viime soijachorizobloggauksesta asti olen siis ajatellut, että näistä gourmetbullareista mun täytyy kirjoittaa vielä ihan erikseen. Ja kärttää Joelilta resepti tuohon sen tekemään tomaattipohjaiseen mausteiseen gourmetbullar-kastikkeeseen, joka on vaan niin… …no: parasta.
Kai nyt jo sanoin, että parasta.
Joskus silloin opiskelu- ja sinkkuaikoinani söin siis näitä vaan jonkun valmispurkkikastikkeen ja riisin kanssa (on hyvää niinkin), mutta tietysti tuo Joelin maustamis- ja tuunaamistaito vie bullar-maut ihan uusiin sfääreihin. Joel kutsuu näitä pöperöiksi. Tyyliin että:
”Mitä ruokaa sä teet?”
”Pöperöä.”
Pöperö on parasta. Helppoa arkiherkkua.
Mun tän päivän lounas siis oli ihan järjettömän hyvää, ja tältä se näytti:
…ja Joel pikapyöräytti pöperön (kuulemma) jokseenkin näin:
Joelin mausteiset gourmetbullarit (2-3 annosta)
Ainekset:
1pkt Hälsans Kökin gourmetbullareita (kasvispyöryköitä)
2dl paseerattua tomaattia
1 makea sipuli
1 suippo paprika
1/2 pieni munakoiso
öljyä
kurkumaa
kuminaa
neilikkaa
cayennepippuria
korianteria
suolaa
Tee näin:
Sulata pullat miedolla lämmöllä paistinpannulla. Nosta lämpöä, lisää pilkotut vihannekset ja öljy, ruskista. Lisää mausteet, sekoita mukaan tomaatti. Tarjoa riisin tai ohran kanssa. Lisukkeena mulla oli vakkarit sriracha ja turkkilainen jugurtti.
Joelilla muuten tosiaan on tapana lämmittää nämä pannulla; itse aikoinaan laitoin aina uuniin. Mutta kumpi vaan siis käy!
Ja kuten tuosta takana häämöttävästä hahmosta voi päätellä, niin kyllä: meillä myös lapset tykkäävät näistä ihan hulluna. Koska toinen jälkikasvun edustajista on ruoan suhteen hieman varauksellinen (toinen puolestaan tykkää kaikesta), näitä yleensä kutsutaan herkkupulliksi lasten kuullen.
Tämänpäiväisestä kastikkeesta Joel teki (mun pyynnöstä) sen verran tulisen (ja aikaa oli käytettävissä minimit leikkipuiston ja siskonhoidostahaun välissä), että pienempi herkuttelija veti omansa ihan vaan ketsupin kanssa. Ja pastan.
Mutta oikein hyvää pikaruokaakin kyllä näin arkimeininkiin.
Noi toimivat muuten ihan älyttömän hyvin myös grillatuissa kasvisvartaissa yhtenä ainesosana – VINK VINK.
Jos testaatte, makukokemukset ja mielipiteet tervetulleita! :)
23
Puumis
31.5.2016 at 15:48Mä olen aina luolamieslihansyöjänä miettinyt, että onkohan noi kasvisvaihtoehdot oikeasti hyviä, vai vaan ”hyviä kasvissyöjän mielestä”? :D Kun ainakin kaikki mitä olen itse joskus kokeillut (ja niillä mieheni mielen pahoittanut) ovat maistuneet ihan läveltä. Miten erottaa jyvät akanoista siis? Vai tehdäänkö se maku niihin sitten nimenomaan mausteisilla kastikkeilla? (Ja siis kysyn tätä nyt ihan vakavissani!)
krista
31.5.2016 at 16:38Hyvä kysymys – ja heh mähän oon tähän jäävi vastaamaan, koska mulla on just se sellainen ”kasvissyöjän maku” varmastikin :) Koska mähän en siis lapsenakaan koskaan tykännyt lihan mausta ja oon ”löytänyt makuminäni” vasta sen jälkeen, kun tutustuin muuhunkin kasvisruokaan kuin porkkanaraasteeseen :D
–
Mutta siis MUN mielestä esimerkiksi just näiden vois hyvin kuvitella olevan myös lihansyöjän mielestä ihan oikeasti-oikeasti hyviä. Mutta ei kaikki vegeversiot; esimerkiksi kun meillä on vegepyöryköitä (joskus mulle näitä ja muille lihapullia; joskus kaikille näitä) meillä on AINA näitä, koska muista en ole löytänyt sellaisia, joista tykkäisin. Samoin esimerkiksi pavuista ja vaikka makkaroista; on niitä, jotka on hyviä ja niistä, jotka eivät ole hyviä EDES ”kasvissyöjän maulla”. Mä veikkaan, että vaihtelu eri tuotteiden maistuvuuden välilä on aika isoa, eli että jos ihan randomina nappaa jonkun vegenakin testiin jostain, on aika iso mahdollisuus, että se EI ole hyvää. Esimerkiksi just nakeissa oon joskus saanut ihan PAHAA. vaikka on ollut jotain ihan hintavaa ekokaupan vegenakkia.
–
Yleisesti kasvisruoissa on varmasti kyllä iso osa maustamisesta kiinni. Jotkut helmet on hyviä sellaisinaan (esim. näitä napsin lasten ruokajämistä kylminäkin, nam nam), mutta rehellisesti sanoen se on varmaan aika harvinaista. Usein mausteet tekevät sen maun; jos ajattelee vaikkapa soijarouhetta.
–
Mutta suosittelen testaamaan just näitä tän merkin gourmetbullareita, ja saa kertoa sit lihansyöjän makumielipiteen!
iinuska
31.5.2016 at 21:33Kyllä ainakin mun lihansyöjäkumppanilleni on nämä maistuneet oikein hyvin. Kuulemma jopa paremmin kuin esim. kaupan lihapullat (meillä ollaan laiskoja ja kiireisiä, ei kokata itse) :) Kannattaa ehdottomasti testata.
Itse syön näitä pyöryköitä joskus ihan ruskeakastikkeenkin kanssa (johon laitan kasvisliemi-, en lihaliemikuution), joskus tomaattipohjaisen kastikkeen. Kaikki muut kokeilemani kasvispyörykät ovat pahoja, lötköjä, mauttomia, eikä niissä ole edes proteiinia nimeksikään. (Falafelit ovat toki asia erikseen. Voi falafel <3 )
Mutta! Yksi puute Hälsans Kökissa nykyään! Joskus vielä seitsemän-kahdeksan vuotta sitten heidän valikoimissaan oli jokin sellainen ehkä nimellä "juustoinen kasvisleike" myyty asia, joka oli ihanaa. Miksei sitä saa enää mistään? :( Muistaako kukaan muu? En ole koskaan uskaltanut ostaa sitä Hälsans Kökin nykyistä kasvisleikettä, kun pettyisin kuitenkin.
Puumis
1.6.2016 at 12:58Jeps, täytyy sitten kokeilla noita ennen kuin luovutan lopullisesti :D Ostin kerran jotain ”soijajauhelihaa” (jaa, tämä on varmaan tuo mainitsemasi soijarouhe?) ja se maistui kyllä ihan hajuttoman (!) pyyhekumin palasilta, vaikka miten tuliseen chili con carneen (tai siis tässä tapauksessa muka-carneen) ne sekoitin. Yyhhh, vieläkin puistattaa!
krista
1.6.2016 at 13:28Ymmärrän hyvin – toi soijarouhe ON vaikea. Sehän on vaan sellaista mautonta löllöä (keitettynä) ja se, mitä mä itse sille teen, on lisätä siihenkin erikseen (vaikka kastikkeessakin olisi) ihan SIKAMAISEN paljon mausteita. Esimerkiksi valmiscurrytahnat, valkosipulitahnat ja inkivääritahnat jne. Sitä en sitten tiedä, miten saada maun, jos ei tykkää tulisesta ruoasta… Mutta joo: soijarouhe on vaikea ja siitä on monella huonoja kokemuksia. Siitäkin kuitenkin SAA maustamalla, mutta se vaatii vähän (paljon) harjoittelua – monet kasvissyöjätkään ei kuitenkaan soijarouheesta tykkää, vaikka se energialähteenä onkin niin huippuhyvä. Se on vähän sellainen välttämätön paha :)
–
Huomasin muuten vasta nyt, että näilläkin on soijarouhe; sitä en olekaan koskaan maistanut, täytyy ehkä testata!
pyttis
5.6.2016 at 17:22Heip! Halusin vaan tulla sanomaan, että Terra-merkin kasvispyttipannu on superhyvää – jos haluaa lihansyöjänä kokeilla jotain uutta kasvisjuttua, ni se ainaki toimii! Tykättiin miehen kans molemmat, parempaa ku normi malkarapyttäri. Ja ei siis olla kasvissyöjiä, mutta hiljalleen menossa siihen.
coxia94
31.5.2016 at 16:28Mä en oo varma oonko nimenomaan noita syönyt, mutta saman merkin burgerpihvit(?) on ainakin parempia ku tavalliset valmiit jauhelihapihvit (itsetehdyt toki oma lukunsa). Mut mun ehdoton lemppari noilta on soijanugetit! 😍 Oon nugettien ystävä kyllä muutenkin.
krista
31.5.2016 at 16:41Kyllä, mun ”vakkaripihvit” hampurilaisissa on just noita! Sekä niissä että noissa bullareissa jotenkin toteutuu se harvinaisuus, että se rakenne on hyvä; ei siis sellaista mömmöä vaan ihan selllaista… …kiinteän napsahtavaa :) Tai jotain :)
–
Noiden soijanuggetteja en muuten ookaan koskaan maistanut, pitääpä maistella! Dippaatko sä vaan niitä jossain vai miten suosittelet? Niistä saattais tykätä noi meidän lapsetkin; ne joskus haluaa kans nuggetteja. Joo, testaamme muuten, joo! Kiitos vinkistä!
Jonnap
31.5.2016 at 22:33Hei todellakin! Nuo nuggetit on ihan loistavia. Meidän nirsolle lihansyöjällekin uppoavat kuin mikä..Nuggetteja ja tikkuperunoita ja vaikka valkosipulimajoneesi dippailuun. Toimii!
coxia94
3.6.2016 at 16:05Mä dippaan kaikki nugetit aina johonkin :D Joko majoneesiin tai sit johonkin sweetchilikastikkeeseen. Mutta menisivät varmaan ilmankin, tai vaikka ketsupin kanssa jos siitä sattuu tykkäämään. Syön yleensä makaronin kanssa, tai sit ranskalaisten/lohkoperunoiden. (Hyi paha einestensyöjäminä…)
Heispi
31.5.2016 at 17:32Pitääkin kokeilla! Ja kertoa miehelle, että ovat lihapullia :D
–
Mä teen mungpapavuista pullia, tulee tooosi hyviä ja kestävät hyvin pakastamista. Teen yleensä tuplasatsin ja laitan toisen osan pakkaseen. Ne uppoaa mieheenkin :)
krista
31.5.2016 at 17:45Testaa ihmeessä ja kerro tulokset! Ei noi tietysti varsinaisesti lihalta maistu (mikä on mun mielestä vaan hyvä :D ), mutta kostumus on ”lihapullamainen” ja maku hyvä :)
–
Kuulostaa hyvältä nuo itsetehdytkin, mmmm!
Maija
31.5.2016 at 17:38Olen nyt vähän ilonpilaaja, mutta ajattelin, että sinua saattaisi kiinnostaa tämä (ellet ole jo tietoinen?):
”Suomessa soijatuotteita markkinoivan Hälsans Kök -tuotemerkin takana oleva Osem puolestaan tekee yhteistyötä siirtokuntien rakentamiseen osallistuvan Jewish National Fundin kanssa.”
(Lainaus täältä: https://www.kepa.fi/uutiset/8998 )
”Israelin siirtokunnat ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia. Sekä YK että EU ovat tuominneet siirtokuntien olemassaolon. Vaikka myös Suomi noudattaa YK:n ja EU:n linjauksia, on julkisella sektorilla tiiviitä yhteyksiä siirtokunnissa toimiviin yrityksiin.”
(Lainaus täältä: http://www.finnwatch.org/fi/uutiset/57-suomessa-toimivilla-yrityksillae-yhteyksiae-israelin-siirtokuntiin )
krista
31.5.2016 at 17:54Kyllä – kysyin asiaa ennen kuin lähdin blogiyhteistyöhön ja mulle ihan suoraan luvattiin, että yrityksellä ei ole mitään tekemistä laittomien siirtokuntien kanssa. Sain kartakin, ja tehdas on aivan eri puolella kuin siirtokunnat.
–
Katsoin myös Facebookissa, miten ovat asiaan vastanneet, näin: ”Hälsans Kök on ruotsalainen tuotemerkki, jonka omistaa Tivall Sweden AB, jonka puolestaan omistaa Nestlé. Puolet tuotteistamme valmistetaan Tsekissä ja puolet Pohjois-Israelissa. Israelissa tuotanto tapahtuu Kibbutz Lochamei Hagetaotissa, Haifassa, joka on hyvin kaukana miehitetyistä alueista. Emme myöskään käytä mitään miehitetyiltä alueilta peräisin olevia raaka-aineita.”
–
Jos haluat, voidaan pyytää yrityksen edustajaa vastaamaan tarkemmin.
Kata
31.5.2016 at 22:34äh, en osaa käyttää reply-nappia, jospa tämä tulisi nyt oikeaan paikkaan?
Eihän yrityksen edustajat myönnä mitään, kysyisin asiasta enemmän Finnwatchilta tai kepalaisilta. Jos oikeasti haluat tietää.
krista
31.5.2016 at 23:11Hyvä idea, voisin niin tehdäkin! Tuo selvityshän on jo vanha; että mikä on heidän näkemyksensä nyt.
–
Tällä some-aikakaudella mä jonkin verran kuitenkin luottaisin yrityksen sanaankin. Tai siis silleen hassusti sitä kautta, että jos bloggaaja nimenomaan asiasta suoraan kysyy, niin aika hullu strategia ois päin naamaa väittää jotain muuta… Näin mä jotenkin ajattelen myös… Mutta joo, kysäisen! Kepassa taitaa olla tuttujakin :)
Maija
1.6.2016 at 15:45Hienoa, jos kysyt. Minuakin tämä kiinnostaa, sillä olen jo jonkin aikaa pohdiskellut, jätänkö vai enkö jätä Hälsans kökit pois omasta keittiöstäni. Olen pitänyt Finnwatchia luotettavana lähteenä, mutta perustuuko heidän selvityksensä sittenkin väärään ja/tai vanhentuneeseen tietoon? Toisaalta olen kuullut, että yritykset koittavat nerokkaasti häivyttää tiedot Israel-kytköksistään, juuri negatiivisen julkisuuden pelossa.
Tilia
1.6.2016 at 08:46Puolet valmistetaan Tsekissä ja puolet Israelissa – nämä ei tule meidän ruokapöytään kyllä edes kokeeksi. :(
Sanna
3.6.2016 at 00:09Voi ei pilaako Nestle multa tämänkin! :'(
Lydiah
31.5.2016 at 17:56Täytyypä testata!
Oletkos pakastealtaan falafeleihin tutustunut? Ne vasta hyviä ovatkin:))
krista
31.5.2016 at 17:58Oon niitä katsellut, mutta en ole voinut ostaa, kun vieressä on ollut nuo herkkupullat, jotka on huutaneet mun nimeä :D Mutta täytyypä testata noita falafeleitakin, kun oon kuullut kehuja aiemmin. En kyllä tiedä, VOIKO olla gourmetbullareiden voittanutta :D
Suvi
31.5.2016 at 19:28Me kerran ostettiin näitä, kun meidän vakio kasvispyöryköitä ei ollut. (Eli jotain ööö apetitin perus vihannespyöryköitä) Nää jäi syömättä. Molempia kuvotti, kun ei tiennyt, mitä syö: sen pitäisi olla kasvista, mutta muistuttaa ihan lihaa. Ei toiminut, vaikka siis itse syön toisinaan lihaakin. Mut jollekin vähemmän nirsolle varmasti hyviä.
Itse teen myös usein kidneypavuista aika hyviä papupyöryköitä. Soijaa meillä ei oikeastaan käytetä, koska no minä olen niin nirso: rakenne ja haju. Ei vaan pysty. Tää tuo tiettyjä haasteita kasvissyöntiin. :D
Lisäksi meillä molemmilla on just ongelma se, että kasvisruoasta täytyy väkisin vääntää liharuokaa.
krista
31.5.2016 at 20:27Hihii, tässä näkee tämän ”makuasioista ei sovi kiistellä” -ulottuvuuden; mulle taas ne perusvihannespyörykät on eijei, tulee mieleen kaikki ne kerrat, kun koulun ruokalassa/ravintolassa on saanut vetiset mauttomat pullat eteen iyyyy. VAIKKA tiedän hyvin, että niissäkin on varmasti se, että miten ne laittaa! Ja omat kokemukset ja mielikuvat ja maku ja niin edelleen :) Mulle itselle nää gourmetbullarit taas on ”ne oikea” ja muita aina vertaan näihin (muut häviävät) ja tykkään JUST siitä, että se rakenne on sellainen ihanan kiinteä, oh! Vaikka lihajäljitelmistä en varsinaisesti innostu minäkään, koska se lihan maku oli just se, mistä EN tykännyt :) Mutta siis makuasioita, makuasioita! :)
–
Joo tuollaisia itsetehtyjä tosiaan voisi kokeilla meilläkin! Tai siis Joel vois kokeilla tehdä ja mä maistaa :D
Ansku
31.5.2016 at 19:29Jes tämä menee testiin! Ajattelin just haastaa itseni kuukauden kasvissyöjäksi, niin tuli hyvään saumaan :)
krista
31.5.2016 at 20:33No hei ihan mahtavaa, hyvähyvä ja mukavaa haastetta! Muista syödä HYVIÄ kasvisruokia :)
–
Täälläkin on ollut muutamia meidän lemppariruokien reseptejä, kantsii laittaa hakuun sana ”resepti”. Tulee sieltä muutakin kuin varsinaisia reseptejä, mutta on siellä ”oikeita” reseptejäkin joukossa. Mulla on ollut pitkään (koko vuoden) mielessä alkaa tehdä juttusarjaa ”kuukauden kasvispöperö”, jossa ois meidän lempparikasvisruokia. Itselle tää on ollut jotenkin jopa ylläri, että kasvisruokareseptit selvästi kiinnostavat – itselle kun ne ovat tietty niin jokapäiväistä arkiruokaa, kun näitä herkkuja mussuttelee menemään peruksenaan :) Mutta helppo arkiruokakin kun tosiaan voi olla hyvää ja moni on kuitenkin kiinnostunut ottamaan ”perusruokarytmiin” myös koko perheelle maistuvia kasvisruokia, vaikka ei kasvissyöjä olisikaan. Ja se on tietty hyvä!
–
Hih eksyin aiheesta. Mutta joo, testaa ihmeessä – tää on hyvää!
Ansku
4.6.2016 at 21:55Tein ja oli hyvää! Nuo pallerot on ihan tosi hyviä :) Täytetyn patongin välissäkin aika nam. Täytyy tsekkailla noita muita reseptejä! On hieman uusi ja ihmeellinen tämä kasvissyöntiasia, vaikka toki ajoittain tullutkin kasvisruokaa tehtyä. Kuukauden kasvispöperö olis hyvä juttusarja! Varsinkin siis sellaiset ruoat, missä on jotain tällaisia ns. lihankorvikkeita – tai siis se, että ei aina tarvii tunkea jauhelihaa jokapaikkaan, kun on muitakin vaihtoehtoja :) Ja se, että ei kasvisruoan tekeminen ole sen vaikeampaa, kun muukaan ruoanlaitto!
Mutta hei pakko kertoa, kun näin tuossa taannoin äidin lapsensa kanssa tanssahtelevan kadulla ja jotenkin kauempaa ajattelin, että olisit ollut sinä teidän toisen neidin kanssa ja olin jopa vähän pettynyt, kun et ollutkaan. Vaikutat siis sellaiselta tyypiltä, joka saattaisi tanssahdella kadulla lapsen kanssa käsi kädessä kulkiessaan :) Tämä nyt oli vähän ot, mutta päätinpä jakaa kuitenkin :D
Anna
31.5.2016 at 21:11Meidän kasvissyöjäperheessä taas nämä Hälsan kökin pullat ei uppoa enää. Meillä syödään Anamman vastaavia. Ja noiden Finduksen falafelien puolesta kyllä liputan myös, mutta ne on kyllä ihan erilaisia, kuin nämä lihapyörykät. Niille on kyllä omat hetkensä. Töihin esim. välillä otan evääksi sellaisen falafel pakasteaterian. (Tai sitten valitsen sen ihanan thaikku pakasteaterian, joka on tulisempi, mutta niin aidon makuinen.)
krista
31.5.2016 at 21:32Kyllästyminen tullut teille? Auts, mulle se kyllästyminen olisi kamala tragedia, kun nää on ollut niin ikuisuussuosikki mulla, mitä mä SITTEN söisin :) Onneksi ei ole ollut vielä viitteitä havaittavissa toistaiseksi sellaisesta :)
–
Muhun ei ole tavallisesti perus-falafelit oikein uponneet, ei edes siis ravintoloissa. Eikä siis edes Turkissa ym. Mutta Maailma kylässä -festareilla just viikonloppuna mä koin massiivisen falafelkokemuslaajentuman :D Mä en ois ikikuunapäivänä kuvitellut sellaisesta etnisen ruoan paljoudesta valitsevani falafelia, mutta niinpä vaan eräs nainen siellä tarjosi maistiaista ja NAM. Oli niin järjettömän hyvä, että oli PAKKO ostaa kokonainen annos. Se oli jotain sellaista paljon rapeampaa kuin mihin olin tottunut. Vähän rinkilän mallinen ja rapeakuorinen. Kävin vielä jälkikäteen kyselemässä, että onko heillä ravintolaa jossain olemassa, mutta ei kuulemma ole. Harmi!
Kata
31.5.2016 at 22:27En tiedä, meneekö tämä liian poliittiseksi, mutta jos kiinnostaa, tässä vanha (mutta ymmärtääkseni edelleen ajankohtainen) uutinen: https://www.kepa.fi/uutiset/8998
Kata
31.5.2016 at 22:32Tästä on nähtävästi keskusteltu yllä, mutta kysyisin asiaa enemmän Finnwatchilta tai kepalaisilta.
Turpelo
1.6.2016 at 00:25Me syödään näitä melkein viikottain nykyään, kun keksin tehdä näistä lihapullapastaa. Mutta siinähän ei toisaalta ole kauheasti välilä, miltä pullat itsessään maistuvat, kun päällä on mausteita, tomaattikastiketta ja parmesania. :D Lihapullamainen koostumus on kuitenkin aika hyvä, joten toimii. Itse koen mukavana nämä tekolihatuotteet, koska niiden avulla voi thaicurrien, burritojen, tikka masalan ja linssikeiton lisäksi välillä syödä eurooppalaisiakin ruokia (lihapullapastaa, makaronilaatikkoa, moussakaa jne.). Mies on meillä se varsinainen kasvissyöjä, itse enimmäkseen.
Blue Peony
1.6.2016 at 11:15Olen syönyt näitä joskus kylässä, ja ainakin minun makuuni olivat ihan liian suolaisia, kuten valmisruuat yleensäkin. Joten en osaa yhtään ajatella, miltä näiden kuuluisi maistua. Meillä syödään paljon kasvisruokaa, mutta valmisruokia emme käytä yksinkertaisesti siksi, ettemme ole niiden makuun – tai mauttomuuteen – tottuneita. Lapsuudenkodissani ei valmisruokia syöty, joten koko konsepti jäi minulle vieraaksi, ja lapsi on valittanut suolaisuutta ja ”oikeiden” makujen puutetta silloin harvoin, kun valmisruokaa on eteensä saanut. Haluan vielä korostaa, että en missään nimessä tuomitse sitä, jos joku haluaa valmisruokia käyttää; kukin tyylillään ja elämäntilanteen mukaan :-).