Pizzapäivinä meillä syödään nykyään puolikkaita pizzoja…
….ja sen jälkeen niitä toisia puolikkaita.
Joelin pienenpieni pizzansyöntivalaistuminen oli kerrassaan nerokas:
Ensin paistetaan esimerkiksi lounasaikaan vanhemmille yhteinen pizza, puoliksi. Tällöin saadaan kuumat pizzat lautasille yhtä aikaa syötäviksi – kummankaan ei tarvitse odottaa toista ja syödä pizzaansa jäähtyneenä. Ja silti voidaan syödä yhtä aikaa.
Ensimmäisten puolikkaiden syömisen aikana uunissa on puolestaan jo seuraava puolitettava pizza. Ja tadaa: taas saa uunituoretta pizzaherkkua suoraan lautaselle, yhtä aikaa. Nam nam!
Ja meillähän on pizzoissa vieläpä ihan eri täytteet: minulle tavallisesti niin kuin kuvassa, Joelilla chorizo-makkaraisempi versio. Mutta mikäänhän ei estä täyttämästä pizzasta toista puolta eri täytteillä kuin toista.
Sanoinhan jo, että nerokasta!
Pizzan vakiotomaattikastikkeeksi meille on monenlaisten makutestien jälkeen päätynyt tällainen edullinen ja helppo ratkaisu – Joelin sanat:
”Osta vain halvinta tomaattimurskaa. Keitä sitä kokoon pannulla, lisää sekaan suolaa ja mausteita maun mukaan. Siinä se! Lopputuloksessa ei ole tomaattipyreen kitkeryyttä, vaan se on ihanan rustiikkisen kokareista.”
Nam nam.
PS. Kai jo tiesitte, että pizza on näppärin puolittaa saksilla leikkaamalla.
15
A
27.4.2022 at 20:04Hauska ja hyödyllinen oivallus! Meillä pitsapäivinä laitetaan uuniin (kiertoilma) yhtä aikaa kaikkien kolmen perheenjäsenen pitsat joten valmistuvat samaan tahtiin. Meillä tomaattikastike on vaihtelevasti tomaattipyrettä, paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa (mitään näistä ei keitetä), sekään loraus öljyä, paljon valkosipulia ja yrttejä.
—
Meillä pitsapäivät nousi nextille levelille kahdella keinolla. Eka on että pitsataikina tehdään mieluusti vähintään vuorokausi ennen pitsan leipomista (hiivan määrää paljon pienemmäksi) ja se saa olla yön yli jääkaapissa lepäämässä. Sitten 2-4h ennen pitsa-aikaa otan taikinan lämpimään, pyörittelen söpöiksi palloiksi ja laitan oliiviöljyllä voideltuun kulhoon (eli oikeasti kulhoon jossa on pohjalla tilkka oliiviöljyä) huoneen lämpöön kohoamaan. Sitten kun 2-4h on kulunut, pallot voi venytellä pohjiksi (ei kaulinta). Toinen myöhempi oivallus on ollut 00-jauhot eli pitsajauhot. Niillä vaan tulee ihan erilainen taikina kun tavisjauhoilla. (Leipäjuurta on myös kokeillut pitsataikinassa, mutta se ei ollut niin päräyttävä juttu kun noi kaksi mainittua, niin pitsan kanssa meen yleensä helpointa reittiä eli hiivalla).
—
Ja sakset, ne on todentotta paras väline pitsan halkaisuun tai paloitteluun. Pistää miettimään miksi meillä on kaksikin pitsaleikkuria kunnei niitä tule käytettyä :D