Tällaista listaa olisin kaivannut. En löytänyt, joten tein sen nyt sitten itse. Toiminimiyrityksen perustaminen for dummies:
1. Liiketoimintasuunnitelma
2. Starttiraha
3. Pankkitilin perustaminen
4. Kirjanpitäjän valitseminen/päätös, miten hoitaa
5. Toiminimen perustamisilmoitus kaupparekisteriin (toimialan valinta, tilikauden määritteleminen)
6. Ilmoitus verohallinnolle:
a. arvonlisäverovelvollisten rekisteri (valitaan kausi, esim. neljännesvuosittain)
b. ennakkoperintärekisteri (arvioidaan tulos)
Phiuuuh. Se on uloshengityksen ääni silloin, kun hengitystä on pidättänyt spontaanisti vähän liian kauan.
En voi käsittää, että mä todellakin teen tämän. Hyvästi, kevytyrittäjyys (sua voi hyvinkin tulla ikävä; on tullutkin jo), mä oon kohta ihan oikea yrittäjä.
Jos joku miettii, että voiko joku epäyrittäjämäinen epämyyntihenkinen epähelmikaulanauhaepäjakkupukuepäsalkkutyyppi perustaa yrityksen, niin näköjään voi. Tai on ainakin hyvää vauhtia siihen matkalla. En ole kiinnostunut kasvustrategioista tai kvartalaalimissiovisioindeksikohorteista. Ajattelin vaan vähän tässä niinku näitä duuneja tehdä.
*hengittää paperipussiin*
PS. Täältä mä siis itse näitä opiskelin.
29
Pieta
13.4.2018 at 18:53Peukku! Onnea uudelle yritykselle! Mahtava homma, että uskallat. Minä mietin vaan ja odotan sitä oikeaa yritysideaa, ei oikein nappaa mikään näistä mietinnässä olevista (vielä).
krista
13.4.2018 at 21:03Kiitos! <3
-
Ja kyllä, itse asiassa sopiva idea pitäisi tietysti olla ykköskohtana :) Tsemppiä mietintään, kyllä se sieltä sitten loksahtaa kohdilleen, että "no totta kai!" <3
vannikkila
15.4.2018 at 02:07Olen itse tässä samassa vaiheessa, keinulaudan reunalla. Itse kaipaan eniten sitä, että jostain voisi lukea for dummies version siitä, missä vaiheessa kannattaa siirtyä pois kevytyrittäjyydestä. Kaiken maailman aktiivimallit, en tiedä, mikä on kannattavaa…
vannikkila
15.4.2018 at 02:08Ja siis onnea uudelle yrittäjälle! ^_^