Visan käyttövinkkejä ulkomaille

Kaupallinen yhteistyö: S-Etukortti Visa

Aikoinaan puutalon oston ja yhteenmuuton aikoihin (ja Silva-vauva mahassa) meille tuntui täysin luontevalta laittaa myös kukkarot yhteen. Minulla oli silloin ”asuntolainapankki” yhdessä paikassa, Joelilla puolestaan käyttötili toisessa. Ja sitten oli vielä kolmas eli S-Pankki, jossa mulla oli asiakasomistajuuden myötä ollut jo pitkään S-Tili ja kortti.


Asiaa ei oikeastaan tarvinnut edes puntaroida: maksuton pankkitili ja vuosimaksuttomat Visat. Siinäpä ne keskeisimmät. Niinpä me otettiin Joelille rinnakkaiskortti mun S-Pankin tilille, ja siitä tuli meidän yhteinen talous- ja käyttötili. Me molemmat otettiin sinne S-Etukortti Visat, mallia debit/credit.

Tuonne yhteiselle päivittäistilille on nyt noin seitsemän vuoden ajan mennyt meiltä molemmilta automaattisesti tietty rahasumma. Siltä tililtä me sitten maksetaan kaikki ruokakaupat, laskut sun muut perheen hankinnat. Heh eli meidän tapauksessa oikeastaan lähes kaikki. Ja se on siis meidän pääasiallinen käyttöpankki.

Mutta mitenkäs ulkomailla?

Ensimmäisen Espanjan-talven alla meillä luki ”to do” -listalla: selvitä pankkiasiat. Eli että miten siellä kannattaa päivittäiset maksuasiat hoitaa…?

Se olikin nopeasti ja helposti selvitetty: S-Etukortti Visalla voi nimittäin toimia ihan tasan samaan tapaan ulkomailla kuin kotimaassakin.

Eli ei kuukausi- tai vuosimaksuja, ja kortilla voi maksaa ihan normaalisti ulkomailla, niin debitillä kuin creditilläkin. Ja lähimaksulla myös.

Sen sijaan käteisen nostosta harmi kyllä ainakin espanjalaiset pankkiautomaatit veloittavat jotain pientä, pankista riippuen – toisaalta kortilla maksaminen on nykyisin siellä kivasti (vihdoinkin) lyönyt läpi, eli jopa Fuengirolan takseista (wohoo) löytyy jo nykyisin maksupääte. Kertaakaan ei oltu taksissakaan viime talvena tilanteessa, että kortti ei olisi kelvannut.

Käteistä meillä oli silti aina ”kaiken varalta” -henkeen käytettävissä, mutta muuten me maksettiin suurin osa kortilla samalla tavalla kuin kotimaassakin. Eniten meillä käytetään debitiä, mutta kuten täällä opittiin, esimerkiksi lennot kannattaa ostaa creditillä.

Lomakausi on jo käynnissä, ihanaa! Me itse lomaillaan juuri nyt ilolla täällä kotimaassa. Kun talvella on niin pitkän pätkän poissa Suomesta, niin näin kesäaikaan Suomen kesä todellakin maistuu. Se meidän alkukesän haaveissa siintänyt pieni Suomi-lomamatkaroadtrip varmastikin heinäkuun aikana tehdään, mutta muuten meidän suunnitelmissa on lähinnä leikkipuistoja, kotipihaa, Lintsiä ja maauimalaa – siellä käytiin tänäänkin polskimassa, nämä kuvat matkalta sinne.

Mutta aika moni meidänkin ystävistä on just nyt tällä hetkellä muutaman viikon lomalla ”takuuauringossa” jossain eteläisimmillä leveysasteilla. Tässäpä muutama mun itse toteama käytännön vinkki kortin käyttöön ulkomailla lomaillessa!

1. Turvarajat!

Kortille voi asettaa vuorokausittaisen käteisnostorajan ja maksu- ja verkko-ostorajan. Pro-vinkki: S-Etukortti Visaan voi laittaa myös maantieteellisen rajan! Vaikka jos ei ole Aasiassa, niin miksipä turhaan pitää korttia ”auki” siellä. Eli laittaa vaan sitten kortillekin sellaisen rajan, että siellä suunnalla ei voi kortilla maksaa.

Mutta ennen matkaa kannattaa tietysti aina tsekata, että ne rajat ovat järkevät. Itselläni muutamia kertoja on käynyt niin päin, että käteisnostoraja on ollut turhankin alhaalla. Sen on huomannut vaikka juuri ennen lähtöä lentokentällä, kun on ajatellut nostavansa isomman summan käteistä, mutta hups eipä saakaan kuin tietyn verran. Rajoja voi muutella itse esimerkiksi verkkopankissa tai S-mobiilissa.

2. Voimassaolo ja luottoraja!

Tämä on etenkin tuollaiselle pidemmälle matkalle tärkeää: kannattaa aina tsekata, että onhan kortti varmasti voimassa varmasti koko matkan ajan. Sama kuin passin kanssa :)

Ja luottoraja kannattaa myös tarkistaa, että se on sopivalla kohdalla. Luottorajaan voi hakea korotusta verkkopankissa, mutta (kröhöm) kokemuksesta vakuutan, että se kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

3. Pankkitunnukset mukaan!

Lyhyemmille lomamatkoille mä oon usein pähkäillyt, että kannattaako ne pankkitunnarit ottaa mukaan vai ei. Mutta omalla kokemuksella sanoisin, että kyllä kannattaa. Matkalla voi joutua yllättäen asioimaan pankin puhelin- tai verkkopankissa, ja pankkitunnareilla sitä tietysti tunnistaudutaan.

Pidemmälle matkalle mä oon myös varmistanut, että pankkitunnusluvussa on riittävästi numeroita ja tarvittaessa tilannut (hyvissä ajoin) uuden avainlukutaulukon. Mutta tällainen nyt tulee ehkä eniten esiin vain silloin, jos on tuollaiset puoli vuotta poissa Suomesta niin kuin me oltiin.

Tai myös S-mobiililla voi tunnistautua, jos se on ladattuna kännykkään. Tämä on nyt mulle itselleni tuoreempi ominaisuus (voi nykyaika), mutta Joel on kertonut, että näppärä on.

4. Sulkupalvelun numero kännykkään ja pariin muuhunkin paikkaan!

Eli sillä ”kaiken varalta” -osastolla: Sulkupalvelun numero kannattaa olla tallennettuna kännykkään, ja lisäksi myös johonkin muuhunkin paikkaan. Jos kännykkä vaikka varastetaan samalla kuin lompakko. Ja jos kortti häviää, niin heti (eikä seuraavana aamuna) ilmoitus sulkupalveluun.

S-Etukortti Visan sulkupalvelun numero on +358 20 333 (24 h/vrk).

Nämä tulivat itselläni mieleen – onko teillä muita hyväksi koettuja omia vinkkejä? Ja tietysti turvallisuusvinkit lisäksi, eli maalais- ja kaupunkilaisjärki käyttöön ja hyvää matkaa vaan!

Ja jos ei lähde ulkomaille, niin uimalassakin on ihana polskia :)

Yleisesti muuten sitä noista pankkipalveluista haluan vielä ihan erityisesti mainostaa, että pankkiasioissa kaiken ei tarvitse maksaa. S-Pankista saa siis vuosimaksuttoman Visan ja pankkipalvelut myös maksutta. Nuo edut saivat mut aikoinaan S-Pankin asiakkaaksi, ja erittäin tyytyväinen asiakas olen ollut jo pitkään.

Kaupallinen yhteistyö: S-Etukortti Visa

6

You Might Also Like

  • Tilia
    9.7.2018 at 08:14

    Eikö tuo 020 333 ole kaikkien pankkikorttien sulkupalvelu pankista riippumatta?

    • krista
      9.7.2018 at 10:30

      Hupsis kommentit tulee väärään järjestykseen, kun sun oli jostain syystä jäänyt suodattimeen kiinni, sori! Mutta joo, hyvä tarkennus! Mutta niin kuin tuossa alla pähkäilin, niin käsittääkseni kaikkien pankkien Visa-korttien sulkupalvelu, mutta jos on erimerkkinen kortti, niin sitten eri numero, jos nyt oikein ymmärsin!

  • Ps
    9.7.2018 at 08:42

    Tuo sulkunumero on kaikille suomalaisille korteille, ei vain S-Visalle :)

    • krista
      9.7.2018 at 10:28

      Ooo en tiennytkään! Mutta hei vielä tarkennuksen tarkennus, googlasin ja yritän päätellä tätä, oisko sit kuitenkin suomalaisten Visa-korttien sulkupalvelu? Eli ei ihan kaikkien korttien – esim. yhdellä pankilla kun ei ole Visoja vaan Mastercardeja, niin heillä on eri numerokin.

      Mutta näppärää, että on yhteinen numero, kiitos tarkennuksesta!!!

      • Ps
        9.7.2018 at 12:48

        Se on Luottokunnan ylläpitämä numero, jolla saa suljettua myös muut kuin Visat! :)

        Mullakin pankki, josta annetaan vaan Mastereita ja sama numero tarjotaan siellä.

        • krista
          9.7.2018 at 13:52

          Aaa no sit se ei olekaan Visasta kiinni, hmm. Googlen perusteella muutama pankki antaa kuitenkin ihan eri numeron eli kantsii varmaan joka tapauksessa tarkistaa aina oman pankin suosituksen :)

          • Blue Peony
            9.7.2018 at 17:42

            Minulla on komen pankin kortit ja tuo on kyllä kaikkien sulkunumero 24/7. Kerran olen joutunut sulkemaan skimmatun Madtercardin keskellä yötä.

          • krista
            9.7.2018 at 18:23

            Mulla taitaa olla siis just se kakkospankkina, jolla on eri :D Mutta voi olla, että senkin kautta pystyy, vaikka antavatkin sivuillaan toista numeroa. Oispa näppärää, jos ois pankeilla sama, nyt mulla pitää olla kaksi eri numeroa kännykässä… Mutta jos joutuu (kop kop puuta) joskus sulkemaan, soitan kyllä eka tuohon, josko sais kuitenkin sen toisenkin tuolta!

    • krista
      9.7.2018 at 18:55

      Mähän nyt sitten ihan soitin tuonne, jotta ei tarvitse arvailla :D

      Kyseisestä numerosta tosiaan EI voi sulkea DanskeBankin ja Aktian kortteja. Niillä on omat numerot, jotka löytää heidän nettisivuiltaan :) Muiden pankkien kortit (poislukien Diners-tyyppiset eri kortit) saa tuolta samasta, mutta aina kannatta ottaa OMAN PANKIN NETTISIVUILTA talteen ne numerot, niin varmasti menee oikein :) Toki tuoltakin kuulemma ohjaavat mahdollisuuksien mukaan muihin numeroihin.

      • Blue Peony
        11.7.2018 at 14:04

        Yksi mun pankeista tarjoaa myös toisen numeron, mutta siihen voi soittaa vain päiväsaikaan. Korttiahan ei myönnä itse pankki, vaan luottokorttiyhtiö, pankki on vain välikäsi, siksi on mahdollista käyttää myös samaa numeroa kaikille.

  • Memmu
    9.7.2018 at 22:58

    Moi! Nyt vähän sivuan postauksesi aihetta. Mutta ulkomaihin jokatapauksessa liittyy =)
    En keksinyt paikkaa, mistä löytäisin tietoa Aurinkorannikon säästä lokakuun alussa. Sinä tulit mieleen, ja vaikka kuinka luin sinun vanhoja postauksia, en löytänyt vastausta.

    Olisin erittäin iloinen, jos voisit vastata pariin kysymykseen =) =)

    Reissu tulossa siis heti lokakuun ekalla viikolla, harkinnassa (taas =) ) Aurinkorannikko (ehkä Torremolinos). Onko vielä tuohon aikaan lämmin? Sataako yleensä paljon vettä? Ja onko hotellien uima-altaat jo suljettuja?

    Kiitos kiitos kiitos jo etukäteen! Hirveä kaipuu jäi Espanjaan, vasta toukokuussa oltiin Benalmadenassa…

    • krista
      10.7.2018 at 11:31

      Me ollaan menty sinne marraskuun alussa ja marraskuun puolivälissä, ja mun näppituntuma on, että vielä marraskuussa on kesä :) Joulu-helmikuu on sitä sateisempaa ja koleampaa aikaa. Me ei olla siellä siis koskaan lokakuun alussa oltu, mutta melkein väittäisin, että siellä on paras aika silloin <3 Ehkä ei enää sellainen hc-kuuma, mutta vielä kuitenkin täysi kesä, suosittelen siis :) Mun mielestä uima-altaat sulkeutuu usein loka-marraskuulla yleensä eli etenkin lokakuun alussa varmaan vielä paljon auki. Mutta sitä kantsii kysäistä erikseen siitä, mihin aikoo sitten mennä majoittumaan! Että sinne vaan, siellä on ihanaa <3

      • Memmu
        10.7.2018 at 21:30

        Kiitos kun vastasit! =) ihanaa, kun löytyy ammattilaisia ihan :D :D Vaikka kuinka googlasin, ei löytynyt kunnon vastausta!

        • krista
          10.7.2018 at 21:35

          Ihanaa lomailua teille! <3
          -
          Hei muuten mun lempparisäätietolähde on http://www.wunderground.com, kannattaa käydä kurkistamassa! Ei mikään maailman kaunein/selkein sivusto, mutta tosi tarkka ulkomaan sää (ja Suomenkin) ja hyvä historiatieto. Esimerkiksi ”calender”-kohdasta kun katsoo Malaga 2017 lokakuu, niin sademäärä on ollut nolla ja lämpötilat 26-30 :) Lokakuun puolivälissä on näköjään ollut parin päivän rankkasade. Mutta kannattaa tsekata ja laittaa muistiin, toi on tosi hyvä sivusto!